Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV-coach hoopt snel op meer zelfvertrouwen

Geplaatst opdonderdag 5 december 2019 - 22:26

MVV-coach Fuat Usta hoopt dat zijn ploeg snel weer genoeg zelfvertrouwen krijgt om wedstrijden te winnen.

"We hebben nu resultaat nodig om te stijgen op die ranglijst", aldus de trainer.

'Beetje logisch'
"Gezien de situatie waarin we zitten nu en de stand op de ranglijst is het misschien een beetje logisch dat de spelers niet het volste vertrouwen hebben in hun eigen spel. De angst sluipt erin en dat moet er zo snel mogelijk uit. Dat gebeurt alleen als je wedstrijden wint."

Kansen
Vorige week verloor MVV met 2-0 tegen NAC, maar speelde wel een goede tweede helft waarin veel kansen werden gecreëerd. Daar was de MVV-coach ook tevreden over. Toch draait het wat hem betreft vooral om winst en verlies. "Als je naar die wedstrijd kijkt, dan vind ik dat de jongens zich niet beloond hebben met minimaal een gelijk spel. Tegen Top Oss win je met 4-0 maar tegen NAC hadden we meer kansen, maar maak je het niet af."

Winterstop
Omdat MVV tot nu toe veel moeite heeft met het maken van doelpunten, gemiddeld één doelpunt per wedstrijd, kijkt de club ook naar de komende transferperiode en de mogelijkheden om zich te versterken in de winterstop, zo vertelt Usta. "We mogen niet afhankelijk zijn van één spits . Als trainer en club analyseer je continue en kijk je wat mogelijk is. Iedere transferperiode wil je je versterken om op die positie te komen waar je meedoet voor de prijzen."

Blessure
Tegen Jong FC Utrecht kan Usta geen beroep doen op Nathanaél Frenoy, Gavin Vlijter en Jerome Deom, die alle drie kampen met een blessure.

De wedstrijd MVV- Jong Utrecht begint vrijdag om 20:00 uur in De Geusselt en is live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen