Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV-coach hoopt snel op meer zelfvertrouwen

Geplaatst opdonderdag 5 december 2019 - 22:26

MVV-coach Fuat Usta hoopt dat zijn ploeg snel weer genoeg zelfvertrouwen krijgt om wedstrijden te winnen.

"We hebben nu resultaat nodig om te stijgen op die ranglijst", aldus de trainer.

'Beetje logisch'
"Gezien de situatie waarin we zitten nu en de stand op de ranglijst is het misschien een beetje logisch dat de spelers niet het volste vertrouwen hebben in hun eigen spel. De angst sluipt erin en dat moet er zo snel mogelijk uit. Dat gebeurt alleen als je wedstrijden wint."

Kansen
Vorige week verloor MVV met 2-0 tegen NAC, maar speelde wel een goede tweede helft waarin veel kansen werden gecreëerd. Daar was de MVV-coach ook tevreden over. Toch draait het wat hem betreft vooral om winst en verlies. "Als je naar die wedstrijd kijkt, dan vind ik dat de jongens zich niet beloond hebben met minimaal een gelijk spel. Tegen Top Oss win je met 4-0 maar tegen NAC hadden we meer kansen, maar maak je het niet af."

Winterstop
Omdat MVV tot nu toe veel moeite heeft met het maken van doelpunten, gemiddeld één doelpunt per wedstrijd, kijkt de club ook naar de komende transferperiode en de mogelijkheden om zich te versterken in de winterstop, zo vertelt Usta. "We mogen niet afhankelijk zijn van één spits . Als trainer en club analyseer je continue en kijk je wat mogelijk is. Iedere transferperiode wil je je versterken om op die positie te komen waar je meedoet voor de prijzen."

Blessure
Tegen Jong FC Utrecht kan Usta geen beroep doen op Nathanaél Frenoy, Gavin Vlijter en Jerome Deom, die alle drie kampen met een blessure.

De wedstrijd MVV- Jong Utrecht begint vrijdag om 20:00 uur in De Geusselt en is live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen