Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MVV blijft ongeslagen in uitduels: puntendeling in Helmond

Geplaatst opvrijdag 26 oktober 2018 - 21:51

Na zes uitwedstrijden is MVV nog steeds ongeslagen. Toch zal het resultaat op bezoek bij Helmond Sport voor de Maastrichtenaren als puntverlies aanvoelen: 1-1.

De Sterrendragers speelden in Helmond zonder Maastrichtse steun, aangezien de aanhang na eerdere ongeregeldheden niet welkom was in het SolarUnie Stadion.

Score geopend
De nummer voorlaatst van de Keuken Kampioen Divisie begon het sterkst. Zo was er een schot van Arne
Naudts waarbij MVV-goalie Luuk Koopmans tot het uiterste moest gaan om de inzet te keren. Waar MVV vooral moest verdedigen, openden de Maastrichtenaren wél de score. Joeri Schroijen bediende halverwege de eerste helft Jerome Deom en de Belg gaf Helmond Sport-keeper Stijn van Gassel het nakijken: 0-1.

Misser
MVV probeerde tevergeefs via Pieter Nys en Anthony van den Hurk snel de marge te verdubbelen, maar mocht vooral blij zijn dat Naudts niet profiteerde van een misser van Shermar Martina. De aanvaller van Helmond Sport weigerde echter de vrije schietkans te verzilveren. Het scherpere MVV zocht zodoende bij een 0-1 ruststand de catacomben op.

Een leeg uitvak bij de wedstrijd Helmond Sport - MVV. Maastrichtse supporters waren niet welkom
Foto: OrangePictures

Amusementswaarde
Ook het begin van de tweede helft was voor Helmond Sport, maar een tegentreffer bleef MVV opnieuw bespaard. De ploeg van Elsen had daarna weer een sterke fase en creëerde in een kort tijdsbestek meerdere kansjes, die echter stuk voor stuk niet benut werden. De amusementswaarde van het duel zou vervolgens dalen doordat Helmond slordig opereerde en MVV vooral op balbezit speelde.

Puntendeling
Van totale controle was echter geen sprake en zo'n tien minuten voor tijd moest Koopmans de gelijkmaker toestaan: Diego Snepvangers krulde een vrije trap voorbij de MVV-doelman. Daarna zou zich een slotfase ontvouwen waarin vooral Helmond Sport op jacht ging naar de winnende treffer, maar MVV brak niet en moest genoegen nemen met een puntendeling.

Na elf speelrondes is MVV de nummer elf in de Keuken Kampioen Divisie. Met zestien punten op zak treffen de rood-witten volgende week topclub Sparta in de Geusselt.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen