Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV blameert zich met gelijkspel tegen hekkensluiter

Geplaatst opvrijdag 3 februari 2017 - 21:56

MVV Maastricht heeft vrijdagavond onverwacht puntverlies geleden. In een teleurstellend duel hield het taaie Achilles '29 stand in de Geusselt: 0-0.

Daarmee verspelen de Maastrichtenaren kostbare punten in de strijd om de bovenste plaatsen in de Jupiler League.

Ongeslagen
MVV begon het duel in de wetenschap dat er nog nooit verloren was van Achilles, dat bovendien troosteloos onderaan staat op de ranglijst. De Maastrichtenaren leken de code van de gasten uit Groesbeek opnieuw snel te kraken, maar keeper Robbert te Loeke voorkwam een rappe openingsgoal van Pieter Nys.

In het vervolg van de eerste helft lag het tempo van de thuisploeg te laag om het de hekkensluiter écht lastig te maken. De ploeg van de Limburgers Niek Versteegen en Freek Thoone bleef daardoor relatief eenvoudig overeind. Alessandro Ciranni voorkwam op de doellijn zelfs een achterstand voor MVV, dat zelf Kuipers en Nwakali de goal zag missen.

Stug
Diezelfde Kuipers en Nwakali gingen direct na de pauze opnieuw op jacht naar een treffer, maar beide pogingen belandden in de handen van Te Loeke. Het publiek in de Geusselt werd niet getrakteerd op een hoogstaand duel, want ondanks een veldoverwicht bleef MVV moeite hebben met het stugge Achilles.

Nkoyi
Daarbij moest de ploeg van Ron Elsen bovendien alert zijn voor een aantal gevaarlijke uitbraken van de gasten. Vijf minuten voor tijd leek de nummer twee van de ranglijst dan toch de score te openen, maar een kansrijke aanval via Joeri Schroijen en invaller Patrick Nkoyi werd om zeep geholpen.

Aanstaande maandag is er een nieuwe kans voor MVV om punten te pakken. De rood-witten gaan dan op bezoek bij FC Oss.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen