Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV blameert zich met gelijkspel tegen hekkensluiter

Geplaatst opvrijdag 3 februari 2017 - 21:56

MVV Maastricht heeft vrijdagavond onverwacht puntverlies geleden. In een teleurstellend duel hield het taaie Achilles '29 stand in de Geusselt: 0-0.

Daarmee verspelen de Maastrichtenaren kostbare punten in de strijd om de bovenste plaatsen in de Jupiler League.

Ongeslagen
MVV begon het duel in de wetenschap dat er nog nooit verloren was van Achilles, dat bovendien troosteloos onderaan staat op de ranglijst. De Maastrichtenaren leken de code van de gasten uit Groesbeek opnieuw snel te kraken, maar keeper Robbert te Loeke voorkwam een rappe openingsgoal van Pieter Nys.

In het vervolg van de eerste helft lag het tempo van de thuisploeg te laag om het de hekkensluiter écht lastig te maken. De ploeg van de Limburgers Niek Versteegen en Freek Thoone bleef daardoor relatief eenvoudig overeind. Alessandro Ciranni voorkwam op de doellijn zelfs een achterstand voor MVV, dat zelf Kuipers en Nwakali de goal zag missen.

Stug
Diezelfde Kuipers en Nwakali gingen direct na de pauze opnieuw op jacht naar een treffer, maar beide pogingen belandden in de handen van Te Loeke. Het publiek in de Geusselt werd niet getrakteerd op een hoogstaand duel, want ondanks een veldoverwicht bleef MVV moeite hebben met het stugge Achilles.

Nkoyi
Daarbij moest de ploeg van Ron Elsen bovendien alert zijn voor een aantal gevaarlijke uitbraken van de gasten. Vijf minuten voor tijd leek de nummer twee van de ranglijst dan toch de score te openen, maar een kansrijke aanval via Joeri Schroijen en invaller Patrick Nkoyi werd om zeep geholpen.

Aanstaande maandag is er een nieuwe kans voor MVV om punten te pakken. De rood-witten gaan dan op bezoek bij FC Oss.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen