Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV blameert zich met gelijkspel tegen hekkensluiter

Geplaatst opvrijdag 3 februari 2017 - 21:56

MVV Maastricht heeft vrijdagavond onverwacht puntverlies geleden. In een teleurstellend duel hield het taaie Achilles '29 stand in de Geusselt: 0-0.

Daarmee verspelen de Maastrichtenaren kostbare punten in de strijd om de bovenste plaatsen in de Jupiler League.

Ongeslagen
MVV begon het duel in de wetenschap dat er nog nooit verloren was van Achilles, dat bovendien troosteloos onderaan staat op de ranglijst. De Maastrichtenaren leken de code van de gasten uit Groesbeek opnieuw snel te kraken, maar keeper Robbert te Loeke voorkwam een rappe openingsgoal van Pieter Nys.

In het vervolg van de eerste helft lag het tempo van de thuisploeg te laag om het de hekkensluiter écht lastig te maken. De ploeg van de Limburgers Niek Versteegen en Freek Thoone bleef daardoor relatief eenvoudig overeind. Alessandro Ciranni voorkwam op de doellijn zelfs een achterstand voor MVV, dat zelf Kuipers en Nwakali de goal zag missen.

Stug
Diezelfde Kuipers en Nwakali gingen direct na de pauze opnieuw op jacht naar een treffer, maar beide pogingen belandden in de handen van Te Loeke. Het publiek in de Geusselt werd niet getrakteerd op een hoogstaand duel, want ondanks een veldoverwicht bleef MVV moeite hebben met het stugge Achilles.

Nkoyi
Daarbij moest de ploeg van Ron Elsen bovendien alert zijn voor een aantal gevaarlijke uitbraken van de gasten. Vijf minuten voor tijd leek de nummer twee van de ranglijst dan toch de score te openen, maar een kansrijke aanval via Joeri Schroijen en invaller Patrick Nkoyi werd om zeep geholpen.

Aanstaande maandag is er een nieuwe kans voor MVV om punten te pakken. De rood-witten gaan dan op bezoek bij FC Oss.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen