Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV beslist in warming-up over inzetbaarheid clubtopscorer

Geplaatst opdinsdag 1 mei 2018 - 9:17

MVV Maastricht moet het dinsdagavond, in het belangrijke play-off-duel tegen Almere City FC, zonder ten minste twee vaste krachten doen.

Daarnaast is het nog onzeker of clubtopscorer Jonathan Okita in actie kan komen in de Geusselt.

Enkel
De Duitse aanvaller kampt met een enkelblessure. "In de warming-up zal moeten blijken of hij fit genoeg is om te spelen", zegt een woordvoerder van MVV op Qmusic Radio. De club overweegt bovendien om Okita, die in de competitie achttien keer scoorde in 36 duels, te sparen voor de return in Almere, aanstaande zaterdag.

Ippel en Nys
Zeker is dat aanvoerder Ricardo Ippel en reserve-aanvoerder Pieter Nys dinsdag niet inzetbaar zijn. Ippel is al langere tijd uit de roulatie, terwijl Nys als gevolg van twee gele kaarten in de play-offs van het vorige seizoen nu een schorsing moet uitzitten. Steven Pereira en Luc Mares keren juist terug van een blessure.

Tweeluik
De wedstrijd in Maastricht begint dinsdag om 18:30 uur. Zaterdag staat op hetzelfde tijdstip de terugwedstrijd in Almere op het programma. De winnaar van het tweeluik stoomt door naar de tweede ronde van de play-offs, waarin de nummer zestien van de Eredivisie de tegenstander zal zijn. Dat wordt zo goed als zeker Roda JC, waardoor een Zuid-Limburgse derby in het verschiet ligt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiƫnten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiƫnt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen