Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV benut kansen niet en verliest van Jong FC Utrecht

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2021 - 20:54

MVV Maastricht is er in de Geusselt niet in geslaagd de succesreeks een vervolg te geven. De Maastrichtenaren hadden tegen Jong FC Utrecht kansen te over, maar verloren met 0-2 van de jonkies uit de Domstad.

Na een minuut stilte als eerbetoon aan de overleden oud-verzorger Sef Hoenjet trapte Jong FC Utrecht in een ijskoude Geusselt af voor de wedstrijd tegen MVV. Na nauwelijks anderhalve minuut stonden de Maastrichtenaren al met 0-1 achter.

Slordig verdedigen
Na slordig verdedigen van Matteo Waem en Luc Mares kon Mike Havekotte een schot van Jeredy Hilterman nog keren, maar in de rebound schoot Odysseus Velanas de bal in de touwen. MVV kreeg pas enkele minuten later de eerste kans van de wedstrijd, maar Jérôme Déom kreeg de bal in de zestien verkeerd en schoot naast.

Bal hoog over Maastrichtse doel
MVV werd sterker, maar kansen waren er nauwelijks al kreeg Jong FC Utrecht halverwege de eerste episode aan de rand van de zestien een vrije trap. Velanas trapte de bal in de doelmond, maar het leer werd door een medespeler hoog over het Maastrichtse doel geschoten.

Alles op alles
Daarna waren de Maastrichtenaren de dominerende ploeg en zette het team van Darije Kalezic alles op alles om op gelijke hoogte met Jong FC Utrecht te komen. Een schot van Joeri Schroijen ging via de rug van een Utrechtenaar over, Jérôme Déom zag zijn schot door de Utrechtse defensie geblokt en Joey Houweling moest alle zeilen bijzetten om een poeier van Arne Naudts uit het doel te houden. Kort voor rust knalde Joeri Schroijen de bal van afstand op de paal en bleef het na 45 minuten 0-1 voor Jong FC Utrecht.

Aanwinsten vallen in
De aanwinsten Kursad Sürmeli en Brem Soumaoro maakten na de hervatting hun debuut in de Geusselt. MVV kreeg via Arne Naudts al snel de kans gelijk te maken, maar de Belg kwam niet voorbij doelman Houweling.

0-2
MVV bleef drukken, maar kwam in de 63e minuut met 0-2 achter toen Jeredy Hilterman een fout in de Maastrichtse defensie afstrafte en de bal in het netje schoot: 0-2. Kort tevoren had Joeri Schroijen voor de tweede keer de paal getroffen.

De Maastrichtenaren gingen op zoek naar de aansluittreffer, maar waren slordig, zorgden nauwelijks nog voor gevaar voor het doel van de Utrechtenaren en moesten uiteindelijk na twee overwinningen een 0-2 nederlaag incasseren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen