Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MVV-aanhang boycot derby tegen Roda JC

Geplaatst opdonderdag 21 februari 2019 - 18:20

De MVV-aanhang boycot de derby tegen Roda JC, op 24 maart in Kerkrade. Bij de Maastrichtenaren heerst onvrede over de gastvrijheid aan Kerkraadse zijde.

Niet de maximale 1000, maar slechts 400 MVV-fans zijn welkom in het Parkstad Limburg Stadion. De supportersverenigingen van MVV hebben grote moeite met dat besluit.

Solidair
Het heeft er nu alle schijn van dat er helemaal geen MVV-supporters naar Kerkrade komen, omdat zij zich solidair verklaren aan hen die geen kaartje konden krijgen. Op Facebook geeft het Supportersoverleg MVV Maastricht aan dat het MVV-bestuur en lokale autoriteiten nog bij Roda hebben aangedrongen meer kaarten beschikbaar te stellen. Dat wordt bevestigd door MVV-directeur Paul Penders.

Dubbel gefouilleerd
Daarnaast wordt in een email aan supporters, die in handen is van L1, aangegeven dat de maatregelen die de politie heeft aangekondigd eveneens tot onvrede leiden. Zo zouden de supporters dubbel gefouilleerd worden en zouden ze geen camera's, vlaggen en spandoeken mogen meenemen.
Daarnaast zouden andere clubs wraakacties richting de MVV-aanhang hebben aangekondigd, waardoor de Maastrichtenaren hebben besloten over te gaan tot een boycot.

Niet reageren
Roda JC laat via een woordvoerder weten dat het toelaten van 'slechts' 400 supporters geen besluit van henzelf, maar van de lokale vierhoek is. De club wil derhalve niet inhoudelijk reageren en wijst naar de autoriteiten.

Betreuren
MVV-directeur Paul Penders zegt dat de club geen stem heeft gehad in de supportersboycot. "Maar ik kan de eensgezindheid van onze aanhang wel waarderen. Of wij als clubleiding wel naar het Parkstad Limburg Stadion gaan? Daar is het nu nog wat vers voor, dat weten we nog niet. We betreuren het besluit van de lokale vierhoek, maar zullen dat moeten accepteren."

Lees ook: Ongeregeldheden Limburgse derby: 17 MVV-fans opgepakt

Zeventien aanhoudingen
Eerder dit seizoen werden het bij het onderling duel in Maastricht zeventien MVV-supporters door de politie aangehouden. MVV stond bij die wedstrijd eveneens 400 Roda-aanhangers toe in het uitvak. Dat is volgens de Maastrichtse club de maximumcapaciteit. In het uitvak in Kerkrade is in principe plaats voor 1000 supporters.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen