Overslaan en naar de inhoud gaan

MVV-aanhang boycot derby tegen Roda JC

Geplaatst opdonderdag 21 februari 2019 - 18:20

De MVV-aanhang boycot de derby tegen Roda JC, op 24 maart in Kerkrade. Bij de Maastrichtenaren heerst onvrede over de gastvrijheid aan Kerkraadse zijde.

Niet de maximale 1000, maar slechts 400 MVV-fans zijn welkom in het Parkstad Limburg Stadion. De supportersverenigingen van MVV hebben grote moeite met dat besluit.

Solidair
Het heeft er nu alle schijn van dat er helemaal geen MVV-supporters naar Kerkrade komen, omdat zij zich solidair verklaren aan hen die geen kaartje konden krijgen. Op Facebook geeft het Supportersoverleg MVV Maastricht aan dat het MVV-bestuur en lokale autoriteiten nog bij Roda hebben aangedrongen meer kaarten beschikbaar te stellen. Dat wordt bevestigd door MVV-directeur Paul Penders.

Dubbel gefouilleerd
Daarnaast wordt in een email aan supporters, die in handen is van L1, aangegeven dat de maatregelen die de politie heeft aangekondigd eveneens tot onvrede leiden. Zo zouden de supporters dubbel gefouilleerd worden en zouden ze geen camera's, vlaggen en spandoeken mogen meenemen.
Daarnaast zouden andere clubs wraakacties richting de MVV-aanhang hebben aangekondigd, waardoor de Maastrichtenaren hebben besloten over te gaan tot een boycot.

Niet reageren
Roda JC laat via een woordvoerder weten dat het toelaten van 'slechts' 400 supporters geen besluit van henzelf, maar van de lokale vierhoek is. De club wil derhalve niet inhoudelijk reageren en wijst naar de autoriteiten.

Betreuren
MVV-directeur Paul Penders zegt dat de club geen stem heeft gehad in de supportersboycot. "Maar ik kan de eensgezindheid van onze aanhang wel waarderen. Of wij als clubleiding wel naar het Parkstad Limburg Stadion gaan? Daar is het nu nog wat vers voor, dat weten we nog niet. We betreuren het besluit van de lokale vierhoek, maar zullen dat moeten accepteren."

Lees ook: Ongeregeldheden Limburgse derby: 17 MVV-fans opgepakt

Zeventien aanhoudingen
Eerder dit seizoen werden het bij het onderling duel in Maastricht zeventien MVV-supporters door de politie aangehouden. MVV stond bij die wedstrijd eveneens 400 Roda-aanhangers toe in het uitvak. Dat is volgens de Maastrichtse club de maximumcapaciteit. In het uitvak in Kerkrade is in principe plaats voor 1000 supporters.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen