Overslaan en naar de inhoud gaan

Muzikanten in financiële nood kunnen donatie aanvragen

Geplaatst opmaandag 20 juli 2020 - 21:59

Muzikanten die door de coronacrisis in financiële nood zijn geraakt, kunnen een donatie aanvragen bij de stichting 'Hart voor Artiesten'.

Dat heeft Mark Sterk, voorzitter van de stichting, maandag bekendgemaakt.

13.500 euro
Momenteel zit er ruim 13.500 euro in de pot om te verdelen onder Limburgse artiesten. Dat bedrag is bijeengebracht met een aantal benefietconcerten tijdens de coronacrisis.

Concerten
Op 16 mei vond het eerste optreden plaats vanuit een leeg Parkstad Limburg Theater. Nadat de beperkende maatregelen werden versoepeld, volgden een reeks concerten met een bescheiden publiek, geheel en al volgende de veiligheidsvoorschriften.

Om alle bezoekers anderhalve meter uit elkaar te houden en toch meer concertgangers toe te laten, kwamen er twee optredens in het Parkstad Limburg Stadion op 24 en 25 juni. "De grootste huiskamer van Limburg", zo omschrijft organisator Enzo Kok.

Live te volgen
Alle concerten waren via YouTube live te volgen. Ook op Facebook was veel interesse voor de optredens. In totaal keken 20.000 mensen.

Hartverwarmend
Mark Sterk noemt de belangstelling en de donaties van het publiek 'hartverwarmend'. Muzikanten die een beroep willen doen op een financieel steuntje in de rug, kunnen een aanvraag doen via de website van de stichting. "Het gaat niet om grote bedragen, omdat ons doel is om zoveel mogelijk musici een hart onder de riem te steken", aldus Sterk.

Meer steunacties
Omdat de cultuursector flink is getroffen door de coronacrisis, zal de de stichting komende maanden nog meer steunacties houden.

Lees ook: Guido Dieteren start crowdfunding voor orkest

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen