Overslaan en naar de inhoud gaan

Muzikanten in financiële nood kunnen donatie aanvragen

Geplaatst opmaandag 20 juli 2020 - 21:59

Muzikanten die door de coronacrisis in financiële nood zijn geraakt, kunnen een donatie aanvragen bij de stichting 'Hart voor Artiesten'.

Dat heeft Mark Sterk, voorzitter van de stichting, maandag bekendgemaakt.

13.500 euro
Momenteel zit er ruim 13.500 euro in de pot om te verdelen onder Limburgse artiesten. Dat bedrag is bijeengebracht met een aantal benefietconcerten tijdens de coronacrisis.

Concerten
Op 16 mei vond het eerste optreden plaats vanuit een leeg Parkstad Limburg Theater. Nadat de beperkende maatregelen werden versoepeld, volgden een reeks concerten met een bescheiden publiek, geheel en al volgende de veiligheidsvoorschriften.

Om alle bezoekers anderhalve meter uit elkaar te houden en toch meer concertgangers toe te laten, kwamen er twee optredens in het Parkstad Limburg Stadion op 24 en 25 juni. "De grootste huiskamer van Limburg", zo omschrijft organisator Enzo Kok.

Live te volgen
Alle concerten waren via YouTube live te volgen. Ook op Facebook was veel interesse voor de optredens. In totaal keken 20.000 mensen.

Hartverwarmend
Mark Sterk noemt de belangstelling en de donaties van het publiek 'hartverwarmend'. Muzikanten die een beroep willen doen op een financieel steuntje in de rug, kunnen een aanvraag doen via de website van de stichting. "Het gaat niet om grote bedragen, omdat ons doel is om zoveel mogelijk musici een hart onder de riem te steken", aldus Sterk.

Meer steunacties
Omdat de cultuursector flink is getroffen door de coronacrisis, zal de de stichting komende maanden nog meer steunacties houden.

Lees ook: Guido Dieteren start crowdfunding voor orkest

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen