Overslaan en naar de inhoud gaan

Muzikanten in financiële nood kunnen donatie aanvragen

Geplaatst opmaandag 20 juli 2020 - 21:59

Muzikanten die door de coronacrisis in financiële nood zijn geraakt, kunnen een donatie aanvragen bij de stichting 'Hart voor Artiesten'.

Dat heeft Mark Sterk, voorzitter van de stichting, maandag bekendgemaakt.

13.500 euro
Momenteel zit er ruim 13.500 euro in de pot om te verdelen onder Limburgse artiesten. Dat bedrag is bijeengebracht met een aantal benefietconcerten tijdens de coronacrisis.

Concerten
Op 16 mei vond het eerste optreden plaats vanuit een leeg Parkstad Limburg Theater. Nadat de beperkende maatregelen werden versoepeld, volgden een reeks concerten met een bescheiden publiek, geheel en al volgende de veiligheidsvoorschriften.

Om alle bezoekers anderhalve meter uit elkaar te houden en toch meer concertgangers toe te laten, kwamen er twee optredens in het Parkstad Limburg Stadion op 24 en 25 juni. "De grootste huiskamer van Limburg", zo omschrijft organisator Enzo Kok.

Live te volgen
Alle concerten waren via YouTube live te volgen. Ook op Facebook was veel interesse voor de optredens. In totaal keken 20.000 mensen.

Hartverwarmend
Mark Sterk noemt de belangstelling en de donaties van het publiek 'hartverwarmend'. Muzikanten die een beroep willen doen op een financieel steuntje in de rug, kunnen een aanvraag doen via de website van de stichting. "Het gaat niet om grote bedragen, omdat ons doel is om zoveel mogelijk musici een hart onder de riem te steken", aldus Sterk.

Meer steunacties
Omdat de cultuursector flink is getroffen door de coronacrisis, zal de de stichting komende maanden nog meer steunacties houden.

Lees ook: Guido Dieteren start crowdfunding voor orkest

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen