Overslaan en naar de inhoud gaan

Muziekwinkel Arons in Heerlen gaat dicht

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 6:00

Muziekwinkel Arons in Heerlen sluit de deuren.

Reden is volgens eigenaar Jeroen Arons dat er tegenwoordig te weinig muziek wordt gemaakt.

Bezuinigingen
"Er zijn veel te weinig muzikanten. Door bezuinigingen op cultuur en onderwijs wordt er amper nog muziek gemaakt. Er zijn nog wel muzikanten, maar er is te weinig nieuwe aanwas om nog genoeg instrumenten te kunnen verkopen."

Contracten
Daar komt volgens Arons nog bij dat nieuwe muzikanten hun instrumenten en apparatuur tegenwoordig ook vaak online kopen, in plaats van in een winkel. "Bovendien stellen de merken die wij verkopen ook hun eisen. Een merk als Gibson stelt bepaalde eisen, en om daaraan te voldoen moet je flink in de buidel tasten. Met de lage marges van tegenwoordig is dat niet meer te doen."

Pinkpop
De zaak bestond ruim 35 jaar. Arons handelde niet alleen in instrumenten, maar zorgde ook voor reparaties en ondersteuning op evenementen zoals Pinkpop, Pop on Top en ParkCity Live. Ook daaraan komt nu een einde.

Lees ook: Geprinte gitaar geüpdatet voor Pinkpop

Toekomst
Vijf jaar geleden verkeerde de zaak ook al in zwaar weer, maar toen lukte het nog om een doorstart te maken. Dat ziet Jeroen Arons nu niet gebeuren. "De enige ruimte die ik nog zie is als ik me kan aansluiten bij een groter bedrijf, maar of dat lukt is nog maar de vraag."

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen