Overslaan en naar de inhoud gaan

Muziekwinkel Arons in Heerlen gaat dicht

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 6:00

Muziekwinkel Arons in Heerlen sluit de deuren.

Reden is volgens eigenaar Jeroen Arons dat er tegenwoordig te weinig muziek wordt gemaakt.

Bezuinigingen
"Er zijn veel te weinig muzikanten. Door bezuinigingen op cultuur en onderwijs wordt er amper nog muziek gemaakt. Er zijn nog wel muzikanten, maar er is te weinig nieuwe aanwas om nog genoeg instrumenten te kunnen verkopen."

Contracten
Daar komt volgens Arons nog bij dat nieuwe muzikanten hun instrumenten en apparatuur tegenwoordig ook vaak online kopen, in plaats van in een winkel. "Bovendien stellen de merken die wij verkopen ook hun eisen. Een merk als Gibson stelt bepaalde eisen, en om daaraan te voldoen moet je flink in de buidel tasten. Met de lage marges van tegenwoordig is dat niet meer te doen."

Pinkpop
De zaak bestond ruim 35 jaar. Arons handelde niet alleen in instrumenten, maar zorgde ook voor reparaties en ondersteuning op evenementen zoals Pinkpop, Pop on Top en ParkCity Live. Ook daaraan komt nu een einde.

Lees ook: Geprinte gitaar geüpdatet voor Pinkpop

Toekomst
Vijf jaar geleden verkeerde de zaak ook al in zwaar weer, maar toen lukte het nog om een doorstart te maken. Dat ziet Jeroen Arons nu niet gebeuren. "De enige ruimte die ik nog zie is als ik me kan aansluiten bij een groter bedrijf, maar of dat lukt is nog maar de vraag."

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen