Overslaan en naar de inhoud gaan

Muziekgieterij decor eerste Nederlandse finale Imagine

Geplaatst opdonderdag 22 november 2018 - 14:37

De Muziekgieterij in Maastricht is het decor voor de eerste Nederlandse finale van Imagine, een wereldwijde wedstrijd voor talentvolle bands en artiesten.

Acht jonge acts gaan op 16 december de strijd met elkaar aan in de Maastrichtse poptempel. De winnaar gaat naar de internationale finale van Imagine.

Deelnemers
Limburg wordt vertegenwoordigd door de alternatieve rockband Royal Thieves uit Sittard-Geleen. Zij moeten het opnemen tegen Zeno (Rijen), Left in Suspense (Rotterdam), Beyond the Moon (Den Haag), Icey Youth (Amsterdam), Queen’s Pleasure (Amsterdam), Bricked Out (Utrecht) en Norah Jane (Almere). De finalisten zijn geselecteerd door POPnl, een samenwerkingsverband tussen de twaalf provinciale popkoepels.

Eerste keer
Het is voor het eerst dat er een Nederlandse variant van de internationale talentenjacht wordt georganiseerd. "Dankzij het internationale netwerk van Imagine maken we talent zichtbaar in eigen land én het buitenland", zegt Paul Moerel van Pop in Limburg. "Met uitzondering van tv-producties als Idols of The Voice is er eigenlijk geen groter platform te bedenken waarop je je als jong talent op deze manier kunt laten zien."

Livestream
Muziekliefhebbers kunnen de finale van Imagine op 16 december natuurlijk van dichtbij meemaken in de Muziekgieterij. Maar ook aan de thuisblijvers wordt gedacht. De eerste editie van Imagine Netherlands wordt integraal opgenomen en is via een livestream te volgen bij onder andere Pop in Limburg en 1Limburg.

Rondreizende finale
De rondreizende internationale finale vindt in 2019 ook plaats in Maastricht. Een jaar later trekt de finale door naar de Spaanse stad Barcelona. De rockband tRuckks uit Frankrijk won op 22 september Imagine International Final 2018. Aan de internationale finale namen toen acts uit Brazilië, Noorwegen, Kroatië, Zweden, Zimbabwe, Polen en Frankrijk deel.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen