Overslaan en naar de inhoud gaan

Muziekgieterij decor eerste Nederlandse finale Imagine

Geplaatst opdonderdag 22 november 2018 - 14:37

De Muziekgieterij in Maastricht is het decor voor de eerste Nederlandse finale van Imagine, een wereldwijde wedstrijd voor talentvolle bands en artiesten.

Acht jonge acts gaan op 16 december de strijd met elkaar aan in de Maastrichtse poptempel. De winnaar gaat naar de internationale finale van Imagine.

Deelnemers
Limburg wordt vertegenwoordigd door de alternatieve rockband Royal Thieves uit Sittard-Geleen. Zij moeten het opnemen tegen Zeno (Rijen), Left in Suspense (Rotterdam), Beyond the Moon (Den Haag), Icey Youth (Amsterdam), Queen’s Pleasure (Amsterdam), Bricked Out (Utrecht) en Norah Jane (Almere). De finalisten zijn geselecteerd door POPnl, een samenwerkingsverband tussen de twaalf provinciale popkoepels.

Eerste keer
Het is voor het eerst dat er een Nederlandse variant van de internationale talentenjacht wordt georganiseerd. "Dankzij het internationale netwerk van Imagine maken we talent zichtbaar in eigen land én het buitenland", zegt Paul Moerel van Pop in Limburg. "Met uitzondering van tv-producties als Idols of The Voice is er eigenlijk geen groter platform te bedenken waarop je je als jong talent op deze manier kunt laten zien."

Livestream
Muziekliefhebbers kunnen de finale van Imagine op 16 december natuurlijk van dichtbij meemaken in de Muziekgieterij. Maar ook aan de thuisblijvers wordt gedacht. De eerste editie van Imagine Netherlands wordt integraal opgenomen en is via een livestream te volgen bij onder andere Pop in Limburg en 1Limburg.

Rondreizende finale
De rondreizende internationale finale vindt in 2019 ook plaats in Maastricht. Een jaar later trekt de finale door naar de Spaanse stad Barcelona. De rockband tRuckks uit Frankrijk won op 22 september Imagine International Final 2018. Aan de internationale finale namen toen acts uit Brazilië, Noorwegen, Kroatië, Zweden, Zimbabwe, Polen en Frankrijk deel.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen