Muziekgieterij Richie Backfireplein

Maastricht eert iconische artiest met Richie Backfireplein

Maastricht heeft sinds dinsdag een Richie Backfireplein, vernoemd naar de vermaarde drummer van de Maastrichtse rockband Backfire!.

Stef Classens
Stef Classens zingt klassieker Hald Mich 's Vas in Engels

Ooit de klassieker Hald Mich 's Vas van Neet Oét Lottum in het Engels gehoord? Stef Classens uit Veulen ging ervoor en maakte een Engelstalige uitvoering van het liedje.

Film bioscoop mondmasker corona
Geen ontheffing voor meer bezoekers: bioscoop boos

Limburgse bioscopen zijn boos. Ze krijgen geen ontheffing en mogen dus nog maar 30 bezoekers per zaal ontvangen. Andere instellingen, zoals theaters en poppodia, kregen wel een ontheffing waardoor ze niet door strengere coronaregels worden getroffen.

Nieuwe Muziekgieterij Maastricht 20 sep 2019
Meeste poppodia gaan weer open na versoepelingen

Bijna alle poppodia in Limburg openen na de coronaversoepelingen hun deuren weer.

DeWolff corona concert zonder publiek in De Muziekgieterij Maastricht (14 mrt 2020)
3FM steekt Muziekgieterij hart onder de riem

De Muziekgieterij in Maastricht vormt donderdagavond de aftrap van de 'Maand van de Livemuziek' van radiozender 3FM. DeWolff en Nana Adjoa treden dan op in de poptempel.

DeWolff corona concert zonder publiek in De Muziekgieterij Maastricht (14 mrt 2020)
Optreden zonder publiek bereikt duizenden mensen

Duizenden mensen keken zaterdagavond naar de livestream van het optreden van de Limburgse band DeWolff in de Muziekgieterij in Maastricht. In verband met het coronavirus vond het optreden plaats zonder publiek.

DeWolff corona concert zonder publiek in De Muziekgieterij Maastricht (14 mrt 2020)
Terugkijken: DeWolff in Muziekgieterij (zonder publiek)

Twee optredens in Oostenrijk werden deze week noodgedwongen afgelast, maar zaterdagavond treden ze dan toch op in Maastricht: de Geleense rockers van DeWolff.

Leeg podium optreden concert microfoon
Coronacrisis: optredens Muziekgieterij uitgesteld

Het uitverkochte optreden van de Sisters of Mercy in de Muziekgieterij in Maastricht is verplaatst vanwege de coronacrisis.

LVK Voorronde 1 (10 jan 2020)
LVK-voorrondes: van zes man naar duizenden bezoekers

De enorme ontwikkeling van de voorrondes van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) is in een zin samen te vatten: die ging van zes man aan een tafel met een schaaltje wafels naar een zelfstandig evenement met duizenden bezoekers.

LVK
Stormloop op LVK-tickets: website Muziekgieterij plat

De kaartverkoop voor de halve finales van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) in de Muziekgieterij trok vrijdagochtend zoveel bezoekers naar de website van het poppodium dat die site tijdelijk niet bereikbaar was.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten