Koor, koren, zang, zingen, microfoon

Internationaal koorfestival Kerkrade schuift jaar door

Het internationaal koorfestival CantaRode in Kerkrade gaat vanwege het coronavirus niet door. Het tweejaarlijkse koorfestival stond gepland voor mei, maar schuift nu door naar het Hemelvaartweekeinde 2022.

Parade Brunssum
Ook komend jaar geen Worldfestival Parade Brunssum

De verplaatste editie van de Worldfestival Parade Brunssum gaat ook volgend jaar niet door. Vanwege het coronavirus vinden de stichting en de gemeente de editie in de zomer van 2021 nog te risicovol.

Viool (13 nov 2020)
Orlando Festival gered: kan minstens twee jaar door

Het Orlando Festival voor kamermuziek is van de ondergang gered.

Jiri11 brengt eerste solo-EP uit
Venlose rapper Jiri11 brengt na zware periode solo-EP uit

De Venlose Jiri Taihuttu, artiestennaam Jiri11, heeft na een bewogen periode zijn eerste solo-EP 'Sin City' uitgebracht. Na een lange stilte laat de muzikant weer iets van zich horen.

LVK 2020
CDA roept provincie op mee te denken over LVK-finale

Het CDA is teleurgesteld dat de finale van het Limburgs Vastelaovesleedsjes Konkoer (LVK) 2021 alleen via de radio wordt uitgezonden. De christendemocraten roepen het provinciebestuur op om mee te denken over een oplossing.

Edit - Kees en Elly van de Velde Slotconcert Rowwen Heze niet in tent maar voor de buis (06-11-2020)
Slotconcert Rowwen Hèze niet in tent maar op tv

Het zal niet meevallen voor de fans, dit jaar geen slotconcert van Rowwen Hèze in America. Voor de liefhebbers zit er niets anders op dan naar de 'geïmproviseerde tv-show' te kijken zonder publiek.

Amateur-radiostation Limburg-Express in de lift (05-11-2020)
Limburg-Express: radio van Hoensbroek tot Thailand

Amateur-internetradiostation Limburg-Express trekt meer luisteraars. "We merken dat mensen in deze tijd behoefte hebben aan vertier en persoonlijk contact met onze DJ's."

Muziekgieterij Richie Backfireplein
Maastricht eert iconische artiest met Richie Backfireplein

Maastricht heeft sinds dinsdag een Richie Backfireplein, vernoemd naar de vermaarde drummer van de Maastrichtse rockband Backfire!.

rowwen heze slotconcert corona (28 okt 2020)
Tóch Slotconcert van Rowwen Hèze, maar zonder publiek

Rowwen Hèze brengt in 2020 toch een Slotconcert op de planken.

Uitvaart (27 okt 2020)
Muziek Sjef Diederen blijft geliefd bij Limburgse uitvaarten

Sjef Diederen is de meest gedraaide artiest tijdens begrafenissen en crematies in Limburg. Zijn nummer Geneet van ’t Laeve staat op nummer één van populaire uitvaartnummers.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten