Overslaan en naar de inhoud gaan

Muurhagedis krabbelt weer langzaam op

Geplaatst opzondag 19 juli 2015 - 21:14

Het gaat goed met de muurhagedis. Het hagedisje, dat in ons land alleen in Maastricht voorkomt, werd nog niet zo heel lang geleden met uitsterven bedreigd.

Maar door diverse maatregelen die zijn genomen in het Belvédère -gebied gaat het inmiddels steeds beter met het beestje. Volgens muurhagedissen-expert Bert Kruyntjens is de populatie inmiddels gegroeid tot ruim 700.

Verbindingen
Er zijn stenen wallen langs de spoorverbinding met Lanaken aangelegd en schanskorven met puinstenen -3600 vierkante meter in totaal- geplaatst. En er komen nog ondergrondse doorgangen tussen de Hoge en Lage Fronten. De dieren kunnen zich straks vanuit het Frontenpark veilig verplaatsen naar de Belvédèreberg en het gebied rond Fort Willem.

De muurhagedis is weer in zijn nopjes in de stad, concludeert Kruyntjens. Lees meer hierover in de Limburgse kranten van maandag.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastrichtse natuur tiert welig bij nieuw groenbeheer
Graffiti op vestingmuur Maastricht (17 nov 2020)
Leefgebied muurhagedis vernield door graffitivandaal
Maastricht kapt meer bomen
Maastricht snoeit in groenbeheer
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen