Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mustafa Amhaouch gaat voor CDA Tweede Kamer in

Geplaatst opdonderdag 26 november 2015 - 18:20

Mustafa Amhaouch gaat de Tweede Kamer in voor het CDA.

De 45-jarige politicus uit Panningen vervangt Kamerlid Peter Oskam, die burgemeester wordt in Capelle aan den IJssel.

Manager
Amhaouch is op dit moment nog werkzaam als manager bij chipfabrikant ASML. Hij was jarenlang gemeenteraadslid in de voormalige gemeente Helden, nu Peel en Maas. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 stond hij zestiende op de kieslijst.

Zoon van gastarbeiders
Amhaouch is moslim en als zoon van Marokkaanse gastarbeiders geboren in Koningslust. Hij is het eerste CDA-Kamerlid met een Marokkaanse achtergrond.

Knops en Van Helvert
Met de komst van Amhaouch telt het CDA drie Limburgse Kamerleden: Raymond Knops uit Hegelsom en Martijn van Helvert uit Susteren maken nu al deel uit van de fractie.

Mustafa Amhaouch wordt in januari officieel geïnstalleerd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse Kamerleden geadopteerd door twitteraars
Definitief veertien Limburgers naar Tweede Kamer
Drie Limburgers bij eerste twintig op CDA-lijst
Limburgse CDA-Kamerleden weer op kieslijst
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen