Overslaan en naar de inhoud gaan

Musicalster Renée van Wegberg zoekt talenten in Sittard

Geplaatst opzaterdag 21 november 2020 - 18:20

Dertien kandidaten, veel talent en een hoop zenuwen. Het zijn dé ingrediënten voor de zoektocht naar de Stem van Limburg. Deze zangwedstrijd is een onderdeel van de Mega Sing Along volgende maand in Sittard.

Het muziekfestijn luidt ieder jaar het nieuwe culturele seizoen van Sittard-Geleen in.

Hoog niveau
Musicialster Renée van Wegberg begeleidde de kandidaten in schouwburg De Domijnen in Sittard. "Het was moeilijk om van tevoren een keuze te maken uit de inzendingen. Het niveau is namelijk erg hoog", legt Van Wegberg uit. In 2017 was de musicalster te zien in de rol van Liesbeth List in de gelijknamige voorstelling over haar leven. Hiervoor won ze de Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol. Voor haar rol als Alison Bechdel in de musical Fun Home won Renée begin dit jaar de Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

Video: L1

Unieke talenten
Uit de dertien kandidaten blijven er zo'n drie over die in december mee mogen doen aan de Mega Sing Along in Sittard. Van Wegberg: "Ik mag een keuze maken. Maar dat is erg lastig. Ieder heeft zijn eigen unieke talent. Het gaat niet alleen om zang, maar ook om uitstraling bijvoorbeeld."

Mega Sing Along in de huiskamer
Wie uiteindelijk de Stem van Limburg wordt, weten we op 12 december. Normaal gesproken is de Mega Sing Along op de Markt. Maar vanwege corona is dat nu in het theater. De Mega Sing Along wordt uitgezonden bij L1.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen