Overslaan en naar de inhoud gaan

Musicalacteurs redden man in Vaals

Geplaatst opzondag 15 november 2015 - 14:03

Musicalacteurs Tim Douwsma en Tommie Christiaan hebben dit weekeinde tijdens hun verblijf in een vakantiepark in Vaals een man gered.

De twee logeren daar vanwege de shows van Grease die zij in het theater in Heerlen spelen.

Hulpgeroep
Christiaan meldt op zijn Facebook-pagina dat Douwsma en hij op het park een vrouw hoorden schreeuwen. Ze renden daarop naar haar toe en zagen een man - haar zoon - schuimbekkend en met weggedraaide ogen liggen op een bank. De acteurs grepen in, legden de man op de grond in de stabiele zijligging en belden het alarmnummer voor assistentie.

In de tussentijd kreeg het tweetal hulp van een vrouw die lang verpleegster bleek te zijn geweest. Toen de ambulance arriveerde, namen de hulpverleners het van hen over.

Dankbaar
De man is inmiddels stabiel, schrijft Christiaan. "Wat een goed moment om stil te staan bij het feit dat het niet uitmaakt wie je bent, waar je vandaan komt of wat voor geloof je volgt. We zijn allemaal mensen en als er iemand in nood zit, help je zonder na te denken. De dankbaarheid van de moeder in kwestie en de uitdrukking op haar gezicht toen ze mijn handen vastpakte en me bedankte, zal ik niet zo snel vergeten."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Musical De Tweeling
Musical De Tweeling exclusief naar Heerlen
Matheu Hinzen is nu eindelijk Ciske de Rat
Motorrijder uit Maastricht overleden na ongeluk in Vaals
Meerdere gewonden bij ongeluk in Lemiers
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen