Overslaan en naar de inhoud gaan

Musicalacteurs redden man in Vaals

Geplaatst opzondag 15 november 2015 - 14:03

Musicalacteurs Tim Douwsma en Tommie Christiaan hebben dit weekeinde tijdens hun verblijf in een vakantiepark in Vaals een man gered.

De twee logeren daar vanwege de shows van Grease die zij in het theater in Heerlen spelen.

Hulpgeroep
Christiaan meldt op zijn Facebook-pagina dat Douwsma en hij op het park een vrouw hoorden schreeuwen. Ze renden daarop naar haar toe en zagen een man - haar zoon - schuimbekkend en met weggedraaide ogen liggen op een bank. De acteurs grepen in, legden de man op de grond in de stabiele zijligging en belden het alarmnummer voor assistentie.

In de tussentijd kreeg het tweetal hulp van een vrouw die lang verpleegster bleek te zijn geweest. Toen de ambulance arriveerde, namen de hulpverleners het van hen over.

Dankbaar
De man is inmiddels stabiel, schrijft Christiaan. "Wat een goed moment om stil te staan bij het feit dat het niet uitmaakt wie je bent, waar je vandaan komt of wat voor geloof je volgt. We zijn allemaal mensen en als er iemand in nood zit, help je zonder na te denken. De dankbaarheid van de moeder in kwestie en de uitdrukking op haar gezicht toen ze mijn handen vastpakte en me bedankte, zal ik niet zo snel vergeten."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Musical De Tweeling
Musical De Tweeling exclusief naar Heerlen
Matheu Hinzen is nu eindelijk Ciske de Rat
Motorrijder uit Maastricht overleden na ongeluk in Vaals
Meerdere gewonden bij ongeluk in Lemiers
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen