Overslaan en naar de inhoud gaan

Musical Dagboek van een herdershond exclusief in Limburg

Geplaatst opdinsdag 25 mei 2021 - 17:43

Producent Albert Verlinde gaat de oude tv-serie 'Dagboek van een herdershond' op de planken brengen als musical.

Dat doet hij samen met de Toneelgroep Maastricht.

Exclusief
De productie wordt volgend jaar 80 keer opgevoerd in het MECC in Maastricht en zal exclusief in Limburg te zien zijn. "Ik hoop dat mensen van heinde en verre denken 'we maken er een weekend Limburg van'. We hebben best wel ambities met deze musical", zegt Verlinde dinsdag op L1 Radio.

Serie
Dagboek van een herdershond was een mateloos populaire tv-serie die in twee seizoenen door de KRO werd uitgezonden tussen 1978 en 1980. Hoofdpersoon van de serie was de jonge en naïeve kapelaan Erik Odekerke die pastoor Bonhomme terzijde stond. Het verhaal speelde zich formeel af in de gemeente Geleen, maar de opnames voor de serie werden gemaakt in Eijsden. Tegen het decor van de typisch Limburgse dorpssfeer en het 'Rijke Roomse Leven' beleefde de kapelaan als hulp van de pastoor - vandaar de beeldspraak 'herdershond' - allerlei avonturen.

Herinneringen
Verlinde, die deels opgroeide in Heerlerheide en Susteren, krijgt alweer kippenvel als hij de herkenningsmelodie van de serie hoort, zo zegt hij in het radioprogramma L1Vandaag. "Het Rijke Roomse Leven en de mijnen waren verankerd in Limburg. De sporen daarvan zijn nu voor een groot deel weggepoetst uit de provincie. Het is daarom een verhaal dat verteld moet worden. Dat maakt het zo fantastisch om daarmee bezig te zijn."

Spektakelstuk
De meeste 50-plussers kennen Dagboek van een herdershond nog uit de tijd dat het op tv werd uitgezonden. Maar of de rust die de tv-serie uitstraalde ook op het toneel terug te zien is, is nog de vraag. Want volgens Verlinde wordt het een spektakelstuk. De mijnen en de vakwerkhuizen zijn ook op het toneel te zien. "Het is niet dat je denkt 'we zitten in het theater en we krijgen een stuk of twintig acteurs'. Nee, er komt echt paard en wagen voorbij."

Hoofdrol
Wie de hoofdrol van kapelaan Erik Odekerke krijgt, blijft nog even geheim. Maar volgens Verlinde wordt dat wel een Limburgse acteur. De kaartverkoop voor Dagboek van een herdershond begint aanstaande donderdag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen