Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Museum Van Bommel van Dam definitief naar postkantoor

Geplaatst opdinsdag 26 september 2017 - 17:00

Museum Van Bommel van Dam in Venlo verhuist definitief naar het voormalige postkantoor aan de Keulsepoort. Eind 2019 moet het open gaan.

Dat stelt het Venlose college van B&W voor aan de gemeenteraad.

De aankoop en verbouwing van het oude postkantoor tot museum kost 8,5 miljoen euro. De provincie betaalt daarvan 4 miljoen.

Op slot
Het huidige museum aan de Deken van Oppensingel gaat op 1 november dicht. Komende twee jaar wil het museum zich presenteren bij verschillende activiteiten en op allerlei plekken in de stad.

Eigen poten
Het museum voor moderne kunst wordt verzelfstandigd en is niet langer onderdeel van de gemeente. Dat past veel beter bij de nieuwe koers en identiteit van het museum, aldus het college.

Venlo wil in de toekomst elk jaar 1 miljoen euro bijdragen aan de exploitatie.

Meer bezoekers
In de nieuwe aanpak moet het museum veel actiever naar buiten treden en een culturele ontmoetingsplaats worden. Dat moet leiden tot minstens dertig duizend bezoekers per jaar. De afgelopen periode is dat teruggelopen tot jaarlijks 10 tot 15 duizend.

Gezond
Wethouder Jos Teeuwen (CDA) denkt dat met het voorstel een goede basis is gelegd voor een gezonde toekomst van het museum. "Ook zal een leegstaand beeldbepalend gebouw in de binnenstad langjarig ingevuld zijn", aldus Teeuwen.

Op 25 oktober moet de gemeenteraad van Venlo groen licht geven voor de plannen.

Een impressie van het tot museum verbouwde postkantoor.
Artist impression: Diederendirrix architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen