Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Museum Van Bommel van Dam definitief naar postkantoor

Geplaatst opdinsdag 26 september 2017 - 17:00

Museum Van Bommel van Dam in Venlo verhuist definitief naar het voormalige postkantoor aan de Keulsepoort. Eind 2019 moet het open gaan.

Dat stelt het Venlose college van B&W voor aan de gemeenteraad.

De aankoop en verbouwing van het oude postkantoor tot museum kost 8,5 miljoen euro. De provincie betaalt daarvan 4 miljoen.

Op slot
Het huidige museum aan de Deken van Oppensingel gaat op 1 november dicht. Komende twee jaar wil het museum zich presenteren bij verschillende activiteiten en op allerlei plekken in de stad.

Eigen poten
Het museum voor moderne kunst wordt verzelfstandigd en is niet langer onderdeel van de gemeente. Dat past veel beter bij de nieuwe koers en identiteit van het museum, aldus het college.

Venlo wil in de toekomst elk jaar 1 miljoen euro bijdragen aan de exploitatie.

Meer bezoekers
In de nieuwe aanpak moet het museum veel actiever naar buiten treden en een culturele ontmoetingsplaats worden. Dat moet leiden tot minstens dertig duizend bezoekers per jaar. De afgelopen periode is dat teruggelopen tot jaarlijks 10 tot 15 duizend.

Gezond
Wethouder Jos Teeuwen (CDA) denkt dat met het voorstel een goede basis is gelegd voor een gezonde toekomst van het museum. "Ook zal een leegstaand beeldbepalend gebouw in de binnenstad langjarig ingevuld zijn", aldus Teeuwen.

Op 25 oktober moet de gemeenteraad van Venlo groen licht geven voor de plannen.

Een impressie van het tot museum verbouwde postkantoor.
Artist impression: Diederendirrix architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen