Overslaan en naar de inhoud gaan

Museum Valkenburg gaat 'low budget' op de schop

Geplaatst opzaterdag 17 september 2016 - 7:19

Museum Land van Valkenburg gaat op de schop. De expositiezalen worden flink gemoderniseerd.

Het voortbestaan van het museum in Valkenburg heeft lang aan een zijden draadje gehangen. Inmiddels is echter duidelijk dat het museum in het oude stadhuis aan de Grotestraat blijft zitten.

Onder handen
Dat is voor het bestuur aanleiding om de inrichting van het gebouw onder handen te nemen. Het museum heeft Paul Tieman en Michel van Henten gevraagd om een idee uit te werken voor de herinrichting. Beide kunstenaars hebben zelf nog niet zo lang geleden in het museum geëxposeerd. Tieman heeft bovendien het vroegere station van Houthem vernieuwd.

Low budget
Een van de voorwaarden is dat alles low budget gebeurt, zegt Mijke Harst, oud-voorzitter en coördinator van de herinrichting: "We hebben niet veel geld te besteden." De gemeente heeft een bijdrage van 30.000 euro toegezegd. Verder krijgt het museum subsidies van culturele fondsen en instellingen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Stenen door dak museum gegooid, medewerker gewond
Kans op prijs voor Katakombenmuseum Valkenburg
Leer Limburgs dialect met leesplankje Aap-Noot-Mies
Museum Valkenburg weer open na opknapbeurt
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen