Overslaan en naar de inhoud gaan

Museum Odapark vreest ondergang door korting op subsidie

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2015 - 17:47

Als de gemeente Venray vasthoudt aan de korting op de subsidie van het Odapark, dan wordt het voortbestaan van het museum voor hedendaagse kunst bedreigd.

Die vrees uit voorzitter Fred Welschen van het Odapark.

Tegen de afspraak
De gemeente wil de komende drie jaar de subsidie korten. Volgens Welschen is dat tegen de afspraak die gemeente en provincie met elkaar hebben gemaakt.

Groot belang voor de cultuur
Het Odapark heeft de status 'cultuurplaninstelling', wat betekent dat het van groot belang is voor de cultuur in Limburg. Het krijgt 125.000 euro per jaar van de provincie. Zij gaat ervan uit dat ook de gemeente haar best doet om de instelling te steunen. Als die dat nalaat, is de kans groot dat de provincie besluit de status in te trekken, aldus voorzitter Welschen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dijkgraaf Patrick van der Broeck nieuwe voorzitter Odapark
Soldatenhelmen met wietplanten in Venray
Odapark Venray Tour D'Artistique
Tentoonstelling tegen consumptiemaatschappij in Venray
boodschappenbriefjes
Video: Boodschappenbriefjes als kunstobject in Venray
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen