Overslaan en naar de inhoud gaan

Museum Odapark vreest ondergang door korting op subsidie

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2015 - 17:47

Als de gemeente Venray vasthoudt aan de korting op de subsidie van het Odapark, dan wordt het voortbestaan van het museum voor hedendaagse kunst bedreigd.

Die vrees uit voorzitter Fred Welschen van het Odapark.

Tegen de afspraak
De gemeente wil de komende drie jaar de subsidie korten. Volgens Welschen is dat tegen de afspraak die gemeente en provincie met elkaar hebben gemaakt.

Groot belang voor de cultuur
Het Odapark heeft de status 'cultuurplaninstelling', wat betekent dat het van groot belang is voor de cultuur in Limburg. Het krijgt 125.000 euro per jaar van de provincie. Zij gaat ervan uit dat ook de gemeente haar best doet om de instelling te steunen. Als die dat nalaat, is de kans groot dat de provincie besluit de status in te trekken, aldus voorzitter Welschen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dijkgraaf Patrick van der Broeck nieuwe voorzitter Odapark
Docu relatie tijdens corona
Relatie tijdens lockdown verfilmd
Soldatenhelmen met wietplanten in Venray
Odapark Venray Tour D'Artistique
Tentoonstelling tegen consumptiemaatschappij in Venray
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen