Overslaan en naar de inhoud gaan

Museum Odapark vreest ondergang door korting op subsidie

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2015 - 17:47

Als de gemeente Venray vasthoudt aan de korting op de subsidie van het Odapark, dan wordt het voortbestaan van het museum voor hedendaagse kunst bedreigd.

Die vrees uit voorzitter Fred Welschen van het Odapark.

Tegen de afspraak
De gemeente wil de komende drie jaar de subsidie korten. Volgens Welschen is dat tegen de afspraak die gemeente en provincie met elkaar hebben gemaakt.

Groot belang voor de cultuur
Het Odapark heeft de status 'cultuurplaninstelling', wat betekent dat het van groot belang is voor de cultuur in Limburg. Het krijgt 125.000 euro per jaar van de provincie. Zij gaat ervan uit dat ook de gemeente haar best doet om de instelling te steunen. Als die dat nalaat, is de kans groot dat de provincie besluit de status in te trekken, aldus voorzitter Welschen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Dijkgraaf Patrick van der Broeck nieuwe voorzitter Odapark
Docu relatie tijdens corona
Relatie tijdens lockdown verfilmd
Soldatenhelmen met wietplanten in Venray
Odapark Venray Tour D'Artistique
Tentoonstelling tegen consumptiemaatschappij in Venray
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen