image00006

Video: Eerste bezoekers Bonnefanten enthousiast

Het Bonnefanten in Maastricht is weer open voor publiek. De eerste museumbezoekers zijn razend enthousiast.

Pand Kneepkens Heerlen (18 apr 2021)
Renovatie nieuw pand Nederlands Mijnmuseum van start

Het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen heeft deze week de sleutels van het nieuwe pand gekregen. Het museum zit nu nog in het oude schachtgebouw van de Oranje Nassau 1-mijn, maar daar groeit het uit zijn voegen.

theater, bioscoop, theaterstoelen, bioscoopstoelen, cultuur, voorstelling, optreden, podium (stock)
Negatieve sneltest? Bezoekje theaters en musea toegestaan

De cultuursector in Limburg mag vanaf deze maand weer bezoekers ontvangen. Volgende week worden pilots gehouden om te kijken of ze coronaproof kunnen worden georganiseerd.

Gallo 1
Wetenschappers reconstrueren 2000 jaar oude gezichten

Met de nieuwste technieken is het een groep Belgische en Nederlandse wetenschappers gelukt om de gezichten van een man en twee kinderen uit de Romeinse tijd te reconstrueren.

Limburgs Museum iStock (16 mrt 2020)
De 'vergeten prinsessen van Thorn' in Limburgs Museum

Het Limburgs Museum in Venlo komt in oktober met een nieuwe tentoonstelling over de vergeten prinsessen van Thorn. De aanleiding van de tentoonstelling is het boek 'De prinsessen van Thorn' van historicus Joost Welten. Dat boek kwam in 2019 uit.

Carnavalsmuseum, carnaval, d'n uule, Roermond (2 jan 2020)
Video: D'n Uul zet geschiedenis in de etalage

Sjtadsvastelaovesvereniging D'n Uul uit Roermond toont vanaf zaterdag haar geschiedenis in twee etalages in het centrum van de Christoffelstad.

Inbraak Eyewitness
Subsidie van 10.000 euro voor oorlogsmuseum Beek

Het Eyewitness Museum in Beek kan een eenmalige subsidie van 10.000 euro tegemoet zien. De gemeente Beek doet 5000 euro in het zakje. De andere helft krijgt het oorlogsmuseum van de provincie.

selfiemuseum
Selfiemuseum in leegstaande supermarkt in Venray

Het leegstaande Albert Heijn-pand in het centrum van Venray is omgetoverd tot een pop-up selfiemuseum. Selfiemuseum APP!E opent vanaf vrijdag 27 november de deuren.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane