Overslaan en naar de inhoud gaan

Musea Kerkrade in problemen, provincie betaalt 1,7 miljoen

Geplaatst opmaandag 19 december 2016 - 6:00

Het Museumplein Limburg in Kerkrade heeft in het eerste jaar fors minder bezoekers getrokken dan verwacht.

Voor 2016 werd gehoopt op een kleine 160.000 betalende mensen, dat aantal blijft echter steken op 128.000. Daardoor wordt zo'n 500.000 euro misgelopen, stelt directeur Hans Gubbels.

Andere tegenvallers
De drie instellingen -
Cube Design Museum, Columbus Earth Theater en Continium - kregen nog enkele andere tegenvallers te verwerken. Zo zijn verwachte bijdrages van fondsen als de BankGiro Loterij en het Mondriaan Fonds niet binnengekomen (790.000 euro) en hebben ‘kinderziektes’ 140.000 euro aan extra kosten veroorzaakt.

1,7 miljoen
De provincie springt nu bij voor 1,7 miljoen euro, schrijft gedeputeerde Ger
Koopmans in een brief aan Provinciale Staten. Om te voorkomen dat de musea in het volgend jaar weer in de financiële problemen komen, moet aan een ‘aanvalsplan’ worden gewerkt.

Ademruimte
Museumdirecteur Hans Gubbels is opgetogen over de bijdrage van de provincie. "We zijn blij dat de provincie ons meer ademruimte geeft en ons niet onze ambities laat aanpassen. Want ik ben ervan overtuigd dat de genoemde bezoekersaantallen haalbaar zijn."

Meer over dit onderwerp in De Limburger van maandag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen