Overslaan en naar de inhoud gaan

Musea Kerkrade in problemen, provincie betaalt 1,7 miljoen

Geplaatst opmaandag 19 december 2016 - 6:00

Het Museumplein Limburg in Kerkrade heeft in het eerste jaar fors minder bezoekers getrokken dan verwacht.

Voor 2016 werd gehoopt op een kleine 160.000 betalende mensen, dat aantal blijft echter steken op 128.000. Daardoor wordt zo'n 500.000 euro misgelopen, stelt directeur Hans Gubbels.

Andere tegenvallers
De drie instellingen -
Cube Design Museum, Columbus Earth Theater en Continium - kregen nog enkele andere tegenvallers te verwerken. Zo zijn verwachte bijdrages van fondsen als de BankGiro Loterij en het Mondriaan Fonds niet binnengekomen (790.000 euro) en hebben ‘kinderziektes’ 140.000 euro aan extra kosten veroorzaakt.

1,7 miljoen
De provincie springt nu bij voor 1,7 miljoen euro, schrijft gedeputeerde Ger
Koopmans in een brief aan Provinciale Staten. Om te voorkomen dat de musea in het volgend jaar weer in de financiële problemen komen, moet aan een ‘aanvalsplan’ worden gewerkt.

Ademruimte
Museumdirecteur Hans Gubbels is opgetogen over de bijdrage van de provincie. "We zijn blij dat de provincie ons meer ademruimte geeft en ons niet onze ambities laat aanpassen. Want ik ben ervan overtuigd dat de genoemde bezoekersaantallen haalbaar zijn."

Meer over dit onderwerp in De Limburger van maandag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen