Overslaan en naar de inhoud gaan

Musea Kerkrade in problemen, provincie betaalt 1,7 miljoen

Geplaatst opmaandag 19 december 2016 - 6:00

Het Museumplein Limburg in Kerkrade heeft in het eerste jaar fors minder bezoekers getrokken dan verwacht.

Voor 2016 werd gehoopt op een kleine 160.000 betalende mensen, dat aantal blijft echter steken op 128.000. Daardoor wordt zo'n 500.000 euro misgelopen, stelt directeur Hans Gubbels.

Andere tegenvallers
De drie instellingen -
Cube Design Museum, Columbus Earth Theater en Continium - kregen nog enkele andere tegenvallers te verwerken. Zo zijn verwachte bijdrages van fondsen als de BankGiro Loterij en het Mondriaan Fonds niet binnengekomen (790.000 euro) en hebben ‘kinderziektes’ 140.000 euro aan extra kosten veroorzaakt.

1,7 miljoen
De provincie springt nu bij voor 1,7 miljoen euro, schrijft gedeputeerde Ger
Koopmans in een brief aan Provinciale Staten. Om te voorkomen dat de musea in het volgend jaar weer in de financiële problemen komen, moet aan een ‘aanvalsplan’ worden gewerkt.

Ademruimte
Museumdirecteur Hans Gubbels is opgetogen over de bijdrage van de provincie. "We zijn blij dat de provincie ons meer ademruimte geeft en ons niet onze ambities laat aanpassen. Want ik ben ervan overtuigd dat de genoemde bezoekersaantallen haalbaar zijn."

Meer over dit onderwerp in De Limburger van maandag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen