Overslaan en naar de inhoud gaan

Musea Kerkrade in problemen, provincie betaalt 1,7 miljoen

Geplaatst opmaandag 19 december 2016 - 6:00

Het Museumplein Limburg in Kerkrade heeft in het eerste jaar fors minder bezoekers getrokken dan verwacht.

Voor 2016 werd gehoopt op een kleine 160.000 betalende mensen, dat aantal blijft echter steken op 128.000. Daardoor wordt zo'n 500.000 euro misgelopen, stelt directeur Hans Gubbels.

Andere tegenvallers
De drie instellingen -
Cube Design Museum, Columbus Earth Theater en Continium - kregen nog enkele andere tegenvallers te verwerken. Zo zijn verwachte bijdrages van fondsen als de BankGiro Loterij en het Mondriaan Fonds niet binnengekomen (790.000 euro) en hebben ‘kinderziektes’ 140.000 euro aan extra kosten veroorzaakt.

1,7 miljoen
De provincie springt nu bij voor 1,7 miljoen euro, schrijft gedeputeerde Ger
Koopmans in een brief aan Provinciale Staten. Om te voorkomen dat de musea in het volgend jaar weer in de financiële problemen komen, moet aan een ‘aanvalsplan’ worden gewerkt.

Ademruimte
Museumdirecteur Hans Gubbels is opgetogen over de bijdrage van de provincie. "We zijn blij dat de provincie ons meer ademruimte geeft en ons niet onze ambities laat aanpassen. Want ik ben ervan overtuigd dat de genoemde bezoekersaantallen haalbaar zijn."

Meer over dit onderwerp in De Limburger van maandag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen