Overslaan en naar de inhoud gaan

Musea gooien deuren open: ‘Gymles geven als protest’

Geplaatst opmaandag 17 januari 2022 - 21:15

De Museumvereniging heeft een actie opgezet waarbij musea komende woensdag tijdelijk worden omgetoverd tot sportlocaties, uit protest tegen de coronamaatregelen.

De vereniging vindt het ‘onverklaarbaar' dat musea de deuren dicht moeten houden. Mentale fitheid is immers net zo belangrijk, vinden musea die meedoen aan de landelijke actie. Tot nu toe doen ook twee Limburgse musea mee.

Pilates
De eerste is het Heerlense SCHUNCK, dat al deels geopend is als muziek- en danslocatie en bibliotheek. Maar het museum moet volgens de coronaregels vooralsnog de deuren dicht houden. Daarom biedt het museum woensdag een tegengeluid: in het museum wordt dan pilatesles gegeven. Dat gebeurt tussen 12:30 en 13:30 uur.

Hartverwarmende gym
Ook het Museum Thorn is woensdag tussen 12:00 en 16:00 uur geopend. Het museum in het witte stadje doet dat onder het motto ‘hartverwarmende gym’. Welke sportactiviteit daar precies bij hoort, moet nog blijken. Bezoekers zijn gratis welkom en krijgen zowel wat te drinken als een Thorner knapkoek aangeboden.

Landelijke actie
Meerdere musea in het land, zoals het Van Gogh Museum in Amsterdam en het Groninger Museum, gaan woensdag open uit protest tegen het kabinetsbesluit dat zij voorlopig nog gesloten moeten blijven.

Kapsalon Theater
De theatersector zette al een soortgelijke actie op, die ook woensdag plaatsvindt. Dan gaan ze niet sporten in het theater, maar haren knippen omdat kappers wel weer open mogen.

De landelijke actie Kapsalon Theater vindt in Limburg vooralsnog alleen plaats bij het Limburg Festival in de ECI-cultuurfabriek in Roermond. Onder het motto 'Theater, geknipt voor je' worden de haren van toeschouwers gekapt terwijl zij naar een voorstelling kijken.

Lees ook: Theater opent vermomd als kapperszaak: 'Geknipt voor je'

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen