Overslaan en naar de inhoud gaan

'Murals Heerlen aanstootgevend en confronterend'

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2015 - 12:18

De GroenLinks-fractie in Heerlen vindt verschillende muurschilderingen in de stad niet gepast.

Dat blijkt uit vragen die de partij stelt aan het college.

Moslima
Vooral de schildering op de Auroraflat aan de Spoorsingel wordt als aanstootgevend ervaren, schrijft GroenLinks. "Onze fractie bereiken geluiden van mensen die in deze tekening een moslima zien met kogels om haar middel en een bloedend hart."

De partij wil van het college weten wat de muurschildering van de Chileense kunstenaar Inti voorstelt en of het ontwerp met de gemeente is besproken.

Beledigd
Volgens GroenLinks plaatsen meer burgers vraagtekens bij de muurschilderingen. Ook zouden Heerlenaren zich eraan storen en zich beledigd voelen door de creaties.

Als ander voorbeeld noemt de fractie de schildering van een dier, dat door een monster verslonden wordt. "Is het niet te confronterend voor kinderen?"

Verwijderen
GroenLinks vraagt het college de opinie te peilen en zonodig 'murals' te herzien of te verwijderen.

Betoveren
De muurschilderingen in Heerlen, intussen al 29 verspreid door de stad, zijn een initiatief van de stichting Street Art en bedoeld om het stadsbeeld te verbeteren en de omgeving 'met kleur te betoveren'.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nog tot 2020 steun provincie voor muurschilderingen Heerlen
Heerlen past muurschildering van 'moslima' niet aan
Acht grote muurschilderingen gaan Heerlense flats kleuren
Site over street art in Heerlen eerder online door ophef
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen