Overslaan en naar de inhoud gaan

Mural 'Hoe dan Geert?' blijft voorlopig staan

Geplaatst opwoensdag 22 februari 2017 - 14:04

De levengrote graffititekst '# Hoe dan Geert?' blijft voorlopig staan op de spoorbrug tussen Venlo en Blerick.

Volgens de richtlijnen van Prorail, de beheerder van de brug, is de tekst 'niet aanstootgevend' en is er daarom geen urgentie om hem te wissen.

Politieke teksten
Prorail heeft als beleid dat ze discriminerende tekeningen en teksten zo snel mogelijk verwijdert. Maar in die reglementen wordt niet gerept over politiek geladen teksten. Volgens een woordvoerder blijft de tekst er dus voorlopig op zitten.

Opknapbeurt
"Toevallig staat deze brug op de nominatie om vanaf april te worden opgeknapt. Deze klus zal enkele maanden in beslag nemen en dan wordt ook de tekst overgeschilderd", zegt woordvoerder René Vegter van Prorail tegen L1.

Lees ook: Graffitikunstenaar komt in verzet: Hoe dan Geert?

Lubach
De enorme graffititekening siert sinds begin deze week de spoorbrug tussen Venlo en Blerick. De tekening is een reactie op het satirische televisieprogramma Zondag met Lubach. Presentator Arjan Lubach vroeg zich zondag hardop af hoe de PVV-voorman zijn plannen wil uitvoeren. De programmamaker riep mensen op om de "Hoe dan?"-vraag te blijven stellen aan Wilders, steeds als die zijn politieke plannen ontvouwt. Lubach lanceerde daarbij de Twitter-hashtag #hoedan.

Winterschilder
Dat was reden voor voor een kunstenaar - die zichzelf De Winterschilder noemt - om gehoor te geven aan de oproep van Lubach en de tekening in het geniep te maken. Naast de grote tekst, staat er tevens in kleiner formaat bijgespoten: "Veel schreeuwen, geen oplossingen."

Juist Venlo
De maker wenst anoniem te blijven, maar motiveert wel zijn keuze voor de betreffende spoorbrug. "Het is een van de meest in het oog springende plekken van de stad en daarom ook een geschikte plek om de Venlose bevolking nog eens na te laten denken over deze vraag: Hoe dan Geert?" Een tweede reden om voor die plek te kiezen is dat Venlo te boek staat als bakermat van de PVV.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Graffitikunstenaar komt in verzet: 'Hoe dan Geert?'
Mural eert Chriet Titulaer in Blerick
Graffitikunstenaar wil uitleg over verdwenen mural
Mural Maastricht straatkunst street art (10 apr 2020)
Kunstenaar geeft Maastricht nieuwe mural: 'Duurde zes jaar'
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen