Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Muns van GroenLinks: 'Ik blijf af en toe sekswerk doen'

Geplaatst opdonderdag 22 oktober 2015 - 8:52

Af en toe zal hij nog wel een klant 'afwerken', maar voor de rest zet Maastrichtenaar Lyle Muns zijn bijbaan als prostitué op een laag pitje.

Muns werd twee weken geleden gekozen als nieuwe voorzitter van GroenLinks-jongerenorganisatie Dwars. Als voorzitter richt hij zijn pijlen op het klimaat en de PVV.

Sekswerker
Twee jaar geleden kwam Muns 'uit de kast als sekswerker'. Zijn bijzondere bijbaan heeft hem alleen maar sterker gemaakt, zegt hij tegen het AD. "Door mijn bijbaan als prostitué ben ik de afgelopen tijd veel in de media verschenen. Daardoor ben ik verbaal vaardiger geworden. Dat helpt."

Wilders verdient tegengeluid
Toch wil hij niet alleen maar de spreekbuis voor prostitués zijn. "Binnenkort is de belangrijke klimaattop in Parijs. Dan laten we van ons horen. En we willen ons steviger mengen in het vluchtelingenvraagstuk. Dat heeft door PVV-leider Geert Wilders een xenofobische ondertoon gekregen. Hij verdient een eloquent tegengeluid."

'Blijf klanten doen'
Stoppen als prostitué ziet Muns, ondanks zijn fulltime baan als voorzitter bij Dwars, niet zitten. "Ik wil niet mijn hele leven over sekswerk praten. Maar ik ga nog wel af en toe klanten doen."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Sekswerkers vrezen Limburgse zedenzaken
Maastrichtenaar leidt jongerenorganisatie GroenLinks
Funs Elbersen in bestuur GroenLinks-jeugd
GroenLinks wil niet samenwerken met PVV
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen