Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Muns van GroenLinks: 'Ik blijf af en toe sekswerk doen'

Geplaatst opdonderdag 22 oktober 2015 - 8:52

Af en toe zal hij nog wel een klant 'afwerken', maar voor de rest zet Maastrichtenaar Lyle Muns zijn bijbaan als prostitué op een laag pitje.

Muns werd twee weken geleden gekozen als nieuwe voorzitter van GroenLinks-jongerenorganisatie Dwars. Als voorzitter richt hij zijn pijlen op het klimaat en de PVV.

Sekswerker
Twee jaar geleden kwam Muns 'uit de kast als sekswerker'. Zijn bijzondere bijbaan heeft hem alleen maar sterker gemaakt, zegt hij tegen het AD. "Door mijn bijbaan als prostitué ben ik de afgelopen tijd veel in de media verschenen. Daardoor ben ik verbaal vaardiger geworden. Dat helpt."

Wilders verdient tegengeluid
Toch wil hij niet alleen maar de spreekbuis voor prostitués zijn. "Binnenkort is de belangrijke klimaattop in Parijs. Dan laten we van ons horen. En we willen ons steviger mengen in het vluchtelingenvraagstuk. Dat heeft door PVV-leider Geert Wilders een xenofobische ondertoon gekregen. Hij verdient een eloquent tegengeluid."

'Blijf klanten doen'
Stoppen als prostitué ziet Muns, ondanks zijn fulltime baan als voorzitter bij Dwars, niet zitten. "Ik wil niet mijn hele leven over sekswerk praten. Maar ik ga nog wel af en toe klanten doen."

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

Sekswerkers vrezen Limburgse zedenzaken
Maastrichtenaar leidt jongerenorganisatie GroenLinks
Funs Elbersen in bestuur GroenLinks-jeugd
GroenLinks wil niet samenwerken met PVV
Uit eigen keuken
1Limburg verkiezingen
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Groene Loper Bezoek Koning Willem-Alexander
Uitgelicht
De koning bezoekt de A2-tunnels in Maastricht

Op 29 maart brengt koning Willem-Alexander een bezoek aan de Groene Loper in Maastricht.
Volg 1Limburg en L1 voor alle informatie rondom dit bezoek.

Bekijk de rubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen