Overslaan en naar de inhoud gaan

MUMC+: 'We zijn voorbereid op grote toeloop patiënten'

Geplaatst opzaterdag 14 maart 2020 - 14:32

Met de bouw van een grote medische tent bij de afdeling spoedeisende hulp is ziekenhuis MUMC+ voorbereid op een grote toeloop van patiënten.

Dat zegt Karin Faber, directeur patiëntenzorg van MUMC+.

Brabant
"Als we kijken naar Brabant dan zie je dat daar de patiëntenstroom enorm is", zegt Faber. "Ook de intensive cares liggen daar heel erg vol en daar moeten wij natuurlijk op voorbereid zijn. Daar zijn we nu mee bezig, ook al hebben we nog niet heel veel patiënten."

L1

Paviljoen
De bouw van de grote tent is zaterdagochtend begonnen. "Het wordt een voorafdeling van de eerste hulp", zegt Karin Faber. "Hier worden mensen gescreend op besmetting met corona." Iedereen die naar de spoedeisende hulp komt, moet via de triagetent. "Hier wordt dan een eerste screening gedaan. Als er een verdenking is van een coronabesmetting, gaan die mensen óf naar huis óf naar de speciale opname-afdeling die speciaal is ingericht voor mensen met een coronavirusinfectie."

Lees ook: Coronavirus: MUMC+ bouwt grote tent op parkeerplaats

Overbelasting
Het MUMC+ bouwt de tent om te voorkomen dat het ziekenhuis overbelast wordt met mensen die mogelijk besmet zijn, maar het virus niet hebben. Op dit moment wordt iedereen met luchtwegklachten behandeld als een coronapatiënt. De CT-scanner in de tent kan snel duidelijkheid geven of er sprake is van een coronabesmetting of van een andere aandoening.

Veiligheid personeel
Het personeel van het ziekenhuis wordt ook beschermd door deze maatregel, zegt Faber. "We zorgen er hiermee voor dat het personeel optimaal beschermd wordt. De medewerkers van de eerste hulp weten bijvoorbeeld dat er geen mensen bij hen meer binnenkomen met een risico op een corona-infectie. Dat levert natuurlijk ook een hoop rust op." Op die manier kan de gewone patiëntenzorg op een veilige manier doorgaan.

De triagetent van het MUMC+ is vanaf maandag operationeel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen