Overslaan en naar de inhoud gaan

MUMC+ krijgt half miljoen voor onderzoek naar artrose

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 14:16

Een onderzoeksgroep binnen het Maastrichtse ziekenhuis MUMC+ krijgt een bedrag van 500.000 euro van ReumaNederland voor onderzoek naar artrose.

Daarnaast krijgt de onderzoeksgroep het predicaat Research Centre of Excellence uitgereikt.

Doorbraak
Het geld is bedoeld om een doorbraak te realiseren in het onderzoek naar artrose, een ziekte waar bijna 1,4 miljoen mensen in Nederland aan lijden. Het is daarmee de meest voorkomende vorm van reuma in ons land. Behandelingen zijn nu nog beperkt tot leefstijladviezen, pijnbestrijding en oefentherapie en in het uiterste geval een prothese.

Nieuwe methode
Het MUMC+ is bezig met een nieuwe methode om de ziekte te behandelen. Met onderzoek naar een nieuwe techniek om kraakbeen te kweken hopen zij op termijn kraakbeendefecten bij mensen met artrose te kunnen herstellen.

Zeven onderzoeksgroepen
De komende periode worden in totaal zeven universitaire
onderzoeksgroepen in Nederland benoemd tot Research Centres of Excellence voor artrose. Voor het project stelt ReumaNederland in totaal 3,8 miljoen euro beschikbaar.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen