Overslaan en naar de inhoud gaan

MUMC+ krijgt half miljoen voor onderzoek naar artrose

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 14:16

Een onderzoeksgroep binnen het Maastrichtse ziekenhuis MUMC+ krijgt een bedrag van 500.000 euro van ReumaNederland voor onderzoek naar artrose.

Daarnaast krijgt de onderzoeksgroep het predicaat Research Centre of Excellence uitgereikt.

Doorbraak
Het geld is bedoeld om een doorbraak te realiseren in het onderzoek naar artrose, een ziekte waar bijna 1,4 miljoen mensen in Nederland aan lijden. Het is daarmee de meest voorkomende vorm van reuma in ons land. Behandelingen zijn nu nog beperkt tot leefstijladviezen, pijnbestrijding en oefentherapie en in het uiterste geval een prothese.

Nieuwe methode
Het MUMC+ is bezig met een nieuwe methode om de ziekte te behandelen. Met onderzoek naar een nieuwe techniek om kraakbeen te kweken hopen zij op termijn kraakbeendefecten bij mensen met artrose te kunnen herstellen.

Zeven onderzoeksgroepen
De komende periode worden in totaal zeven universitaire
onderzoeksgroepen in Nederland benoemd tot Research Centres of Excellence voor artrose. Voor het project stelt ReumaNederland in totaal 3,8 miljoen euro beschikbaar.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen