Overslaan en naar de inhoud gaan

MUMC+ kenniscentrum voor zeldzame ziekten

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 20:20

Er zijn tientallen zogenoemde 'zeldzame aandoeningen' en meer dan een miljoen Nederlanders hebben er een. Het MUMC+ in Maastricht is hét kenniscentrum voor 22 van die zeldzame ziekten.

Patiënten met onder meer zeldzame vormen van kanker en neurologische ziekten kunnen er terecht.

Zorg en onderzoek
Connie Stumpel, coördinator zeldzame aandoeningen MUMC+, vertelt dat de centra allemaal erkend zijn door het ministerie via een toetsingsprocedure. "Dit is om te waarborgen dat er voor de mensen die ernaartoe gaan zowel zorg als onderzoek is."

Video: L1

Bewustzijn
"We moeten iets doen aan het bewustzijn en de kennisvinding van het centrum", aldus Stumpel. "Dat heeft met toegankelijkheid op website en kennis bij artsen en specialisten te maken."

Euregio
Er komen mensen uit heel Nederland naar Maastricht. Ook patiënten uit de Euregio en zelfs andere landen maken de reis voor sommige zeldzame aandoeningen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen