Overslaan en naar de inhoud gaan

MUMC+ doet mee aan 'grootste staking ooit' dinsdag

Geplaatst opdonderdag 23 september 2021 - 15:32

Het UMC+ in Maastricht staakt dinsdag 24 uur lang, net als zes andere universitair medische centra in het land. Ze eisen betere arbeidsvoorwaarden en loonsverhoging. Tijdens de staking vervalt de planbare zorg en is alleen spoedeisende hulp beschikbaar.

Dat meldt FNV Zorg. In het Maastrichtse ziekenhuis wordt op 31 afdelingen gestaakt.

Video L1

Alleen spoedeisend
De ziekenhuismedewerkers vragen met de staking om "eerlijkere arbeidsvoorwaarden, zoals een fatsoenlijke loonsverhoging" voor alle medewerkers en goede afspraken om de werkdruk te verlagen. "Nooit eerder werd er in Nederland zo grootschalig gestaakt door medewerkers van de academische ziekenhuizen", aldus de zorgbond.

MUMC
Het ziekenhuis in Maastricht laat weten dat lang niet alle medewerkers meedoen. "Acute zorg en oncologische zorg moet doorgaan", laat een woordvoerder weten. "Als het consequenties heeft voor patiënten dan worden ze persoonlijk geïnformeerd." Het ziekenhuis brengt de gevolgen van de staking momenteel in kaart. "Daarbij staat patiëntveiligheid op één."

Lees ook: Akkoord over nieuwe cao academische ziekenhuizen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen