Hulpverleners rukken massaal uit voor zieke kinderen

Patiëntjes van de kinderafdeling van het ziekenhuis in Maastricht zijn maandagavond verrast met een bezoek van tientallen ambulances, brandweerwagens en politieauto's.

MUMC erkent personeelstekort voor bevallingen

Het Maastricht Universitair Medisch Centrum deelt de zorgen van de Maastrichtse verloskundige Hilde Coolen over een capaciteitstekort bij bevallingen in het ziekenhuis.

Actie voor griepprik: spuitje voor Maastrichtse medici

Personeel van het Maastricht UMC+ moet massaal worden ingeënt tegen de griep.

Sigaret massaal in de ban bij Limburgse ziekenhuizen

Bijna alle ziekenhuizen in Limburg worden binnenkort volledig rookvrij of overwegen om het rookverbod uit te breiden.

Acties verharden: personeel ziekenhuis werkt niet meer over

Het personeel van het ziekenhuis in Maastricht komt met hardere acties in de strijd om meer salaris.

Personeel ziekenhuis gaat strijd aan voor hoger salaris

Personeel van het academisch ziekenhuis in Maastricht heeft dinsdagmiddag een ludiek protest gehouden. Er wordt onder meer ingezet op een hoger salaris.

Meer kans op schimmelinfectie bij zware griep

Patiënten die met ernstige griep op de intensive care belanden, hebben vijftien procent kans om een bijkomende dodelijke schimmelinfectie in de longen te ontwikkelen.

Maastricht legt onderzoek stil na overlijden baby's

Het universitair ziekenhuis in Maastricht heeft een onderzoek bij zwangere vrouwen acuut stilgelegd. Er zijn aanwijzingen dat baby's met een ernstige groeiachterstand kunnen overlijden na de geboorte.

Tonnen voor onderzoek naar de gevolgen na borstkanker

Plastisch chirurgen van het Maastricht UMC+ krijgen vier ton om onderzoek te doen naar de behandeling van lymfoedeem. Dit is een ophoping van vocht die kan optreden na de behandeling van borstkanker.

FNV dreigt met zondagdiensten in ziekenhuis Maastricht

FNV dreigt met hardere acties bij het ziekenhuis in Maastricht als werkgevers niet tegemoetkomen aan de (loon)eisen van de vakbond.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures