stock Maastricht UMC MUMC MUMC+ (HD)

Vakbond: 'Dodelijke stroomstoring Maastricht is traumatisch'

De dodelijke stroomstoring in het ziekenhuis in Maastricht is "een drama voor de familie en de mensen zelf en traumatisch voor de zorgmedewerkers die op die avond hebben gewerkt." Dat zegt de medische vakbond NU'91. Door de stroomstoring overleden twee patiënten.

Persconferentie MUMC na stroomstoring
MUMC: 'Alarmbellen gingen niet af bij storing'

Het MUMC+ in Maastricht tast nog in het duister naar de oorzaak van de stroomstoring die ertoe heeft geleid dat de zuurstoftoediening op een verpleegafdeling uitviel.

stock Maastricht UMC MUMC MUMC+ (HD)
Twee coronapatiënten MUMC overleden na stroomuitval

Twee coronapatiënten die werden behandeld op een verpleegafdeling van het MUMC in Maastricht zijn overleden nadat hun zuurstoftoediening was stilgevallen als gevolg van een stroomstoring.

Zorg mondkapje ziekenhuis Zuyderland Geleen verpleegkundige (17 dec 2020)
Achterstand van duizenden operaties in Limburg door corona

Door de uitbraak van de coronacrisis vorig jaar is er inmiddels een achterstand van zeker duizenden operaties. Ook is de reguliere zorg in nog niet alle Limburgse ziekenhuizen op het oude niveau.

MUMC steunt politie in strijd tegen rellen (28 jan 2021)
Ziekenhuispersoneel steekt politie hart onder de riem

Met een speciale boodschap steunt personeel van de spoedeisende hulp van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC) de politie in tijden van avondklokrellen.

Eerste lading coronavaccin MUMC (6 jan 2021)
Eerste coronavaccins onder politiebegeleiding aangekomen

De eerste lading coronavaccins is woensdagochtend aangekomen in het MUMC+ in Maastricht.

coronatesten
'Ministerie negeert Limburgs corona-testmateriaal'

Er is bij de Nederlandse coronatestlaboratoria te weinig plastic wegwerpmateriaal om straks aan de vraag voor 100.000 dagelijkse tests te voldoen, terwijl die plastic materialen met miljoenen tegelijk in Landgraaf worden gemaakt.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane