Overslaan en naar de inhoud gaan

Multimiljonair wil Roda JC redden: 'Maar niet alleen'

Geplaatst opmaandag 30 september 2019 - 19:41

Multimiljonair Stijn Koster staat klaar om Roda JC te redden van de ondergang.

"Maar niet in mijn eentje", zegt de ICT-ondernemer met Kerkraadse wortels. Koster wil nog steeds met een groep investeerders de Kerkraadse club uit het slop trekken. "Een tijdje geleden stonden we ook al klaar, maar toen verscheen ineens Mauricio Garcia de la Vega ten tonele."

Koster is overigens niet de investeerder waar oud-speler Ger Senden maandag op doelt. Senden wil met Roda 2.0, een collectief van oud-spelers en ondernemers, de koempelclub nieuw leven inblazen.

Lees ook: 'Nieuwe investeerder staat klaar als De la Vega vertrekt'

Eisen
De ondernemer heeft wel enkele voorwaarden: de huidige beleidsmakers moeten vertrekken en De la Vega moet financieel over de brug komen. "Hij zou voor vier jaar garant staan voor de club. Laat het maar zien." Koster vindt het vooral belangrijk dat de Mexicaan de schulden aflost die hij namens Roda heeft gemaakt.

Als voorbeeld noemt de ondernemer een lening die De la Vega in Duitsland afgesloten zou hebben. "Waarschijnlijk tegen een woekerrente." De Kerkradenaar vindt het van belang om met een schone lei te kunnen beginnen voor hij instapt.

Druk op De la Vega
De druk op De la Vega om te vertrekken neemt toe. Maandag werd bekend dat Roda JC wil dat de Mexicaan zijn biezen pakt.

Lees ook: Roda JC wil vertrek Mexicaanse investeerder

Personeelsprotest
Uit protest tegen De la Vega legde het kantoorpersoneel van Roda JC maandag het werk neer. Het is nog onduidelijk of het personeel dinsdag weer aan het werk gaat. Hoe lang de 'collectieve ziekte' aan zal houden kon een woordvoerder van het personeel niet zeggen.

Lees ook: Statement tegen De la Vega: Roda-personeel legt werk neer

Vrijdag lieten supporters al merken dat ze De la Vega beu zijn. In de rust van de thuiswedstrijd tegen De Graafschap, zetten boze Roda-fans de Mexicaan het Parkstad Limburg Stadion uit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen