Overslaan en naar de inhoud gaan

Muggenplaag teistert provincie

Geplaatst opdinsdag 26 juli 2016 - 6:18

De zomer van 2016 wordt geteisterd door een ware muggenplaag. Ook in Limburg is het insect tot grote ergernis in overvloed aanwezig.

Op de site van Muggenradar zie je in welke regio’s de insecten voor de meeste overlast zorgen. Limburg scoort deze week vijf tot zes punten op de schaal van tien. Het weerhoudt ons er echter niet van om massaal flesjes Deet, citronellakaarsen of muggenlampen in te slaan.

Allerlei middeltjes
Muggenexpert Bart Knols uit Meerssen: "Mensen zijn voorzichtiger geworden, ook doordat ze hebben gelezen over het zikavirus of de tijgermug. Daarom grijpen ze mogelijk sneller naar allerlei middeltjes."

Weer
Terug naar de Muggenradar. Betekent de relatief lage Limburgse score dat we de komende week gevrijwaard zijn van jeukende bulten en nachtelijk gezoem? "Niet per se", zegt Knols. "Het is ontzettend weersafhankelijk en kan dus zo veranderen. In zijn algemeenheid ontvangen we deze zomer veel meer klachten over muggen dan voorgaande jaren. Dat komt door het weer: hoge temperaturen met veel neerslag vormen een ideale voedingsbodem voor een muggenplaag. Ik kan dus niet beloven dat we het ergste al achter de rug hebben."

Tips over het bestrijden van muggen lees je op DeLimburger.nl

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Zika in Europa is een kwestie van tijd'
Bill Gates geeft 9 miljoen aan Meerssense muggenjager
Muggenexpert vindt geen investeerders voor wonderpil
Muggenexpert vindt geen investeerders voor wonderpil
Malariabestrijder Bart Knols wint Brightlands Award
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen