Kijk uit! Veel muggen op komst

Zet de lampen uit en steek de citronellakaarsen maar aan, want de komende dagen worden er veel muggen in Limburg verwacht.

Veel overlast van muggen in Limburg

Het zuiden van Nederland heeft deze zomer veel meer overlast gehad van muggen dan de inwoners van het noordelijk deel van het land.

Muggenplaag teistert provincie

De zomer van 2016 wordt geteisterd door een ware muggenplaag. Ook in Limburg is het insect tot grote ergernis in overvloed aanwezig.

'Zika in Europa is een kwestie van tijd'

Het is een kwestie van tijd eer de zika-epidemie ook Europa bereikt. Dat zegt muggendeskundige Bart Knols.

Bill Gates geeft 9 miljoen aan Meerssense muggenjager

Het Nederlandse bedrijf In2Care van de uit Meerssen afkomstige bioloog Bart Knols krijgt ruim 9 miljoen euro van softwaremiljardair en filantroop Bill Gates.

Muggenplaag: Griendtsveen moet nog even doorbijten

Er komt deze zomer geen oplossing meer voor de muggenplaag waar inwoners van Griendtsveen onder gebukt gaan.

Muggenplaag teistert inwoners van Griendtsveen

De inwoners van Griendtsveen willen dat er een einde komt aan de muggenplaag in hun dorp.

Insectenweerder uit Roermond naar de beurs

Het Roermondse bedrijf Mosquitno krijgt in januari een notering op de beurs. Het gaat aandelen uitgeven op NPEX, de beurs voor MKB-bedrijven.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app