Overslaan en naar de inhoud gaan

Muermans krijgt tonnen van oud-coureur Robert Doornbos

Geplaatst opwoensdag 30 november 2016 - 11:39

De Roermondse vastgoedbaas Harry Muermans kan in zijn handjes knijpen, want autocoureur Robert Doornbos moet hem zo'n driekwart miljoen betalen.

Het Gerechtshof in Den Bosch heeft dat in een tussenvonnis besloten, meldt zakenblad Quote.

Suikeroom
Doornbos en de inmiddels financieel kwakkelende projectontwikkelaar vechten al jaren over enkele miljoenen euro's. Muermans zou de toenmalige Formule 1-coureur een bedrag van 11 miljoen euro hebben geleend voor zijn carrière bij de renstallen van Minardi en Red Bull. Maar Doornbos ontkent dat nu, en probeert al jaren te voorkomen dat hij iets moet terugbetalen.

Verzwegen inkomsten
Maar van het Hof moet Doornbos nu toch zijn chequeboek trekken. Volgens de rechters heeft de oud-coureur veel meer overgehouden aan zijn elf races lange Formule 1-carrière, en heeft hij dat verzwegen aan zijn Roermondse geldschieter. Doornbos kreeg verschillende boetes opgelegd, te betalen aan Muermans, die bij elkaar zo'n 750.000 euro bedragen.

Tegenclaim
Een zaak met bijpassende financiële claim die Doornbos op zijn beurt bij Muermans had neergelegd wegens 'wanprestatie en ongerechtvaardigde verrijking' is door het gerechtshof van tafel geveegd.

Fraude
Overigens kan voormalig suikeroom Muermans het geld waarschijnlijk goed gebruiken. Zijn bedrijf leidt een zieltogend bestaan vanwege betrokkenheid bij de zogenaamde Klimop-fraudezaak.

Lees ook: Justitie wil Muermans na 7 jaar vervolgen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vastgoedbaas Muermans en coureur Doornbos leggen het bij
Doornbos moet 10 miljoen betalen aan Limburgse sponsor
Advocaat ziek: Zaak Roermondse vastgoedmagnaat uitgesteld
OM tevreden over celstraf Roermondse projectontwikkelaar
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen