Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MS Mode vraagt uitstel van betaling aan

Geplaatst opvrijdag 5 augustus 2016 - 10:46

Kledingketen MS Mode, een van de bedrijven van de bekende winkelondernemer Roland Kahn, heeft in Nederland uitstel van betaling aangevraagd.

Dat heeft de directie van het 130 Nederlandse filialen tellende bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Zachte winter
MS Mode kampte de laatste tijd, net als veel andere winkelketens, met moeilijke marktomstandigheden. Wat ook meespeelde was de zachte winter. Hierdoor heeft MS Mode een deel van de wintercollectie tegen lagere prijzen moeten verkopen. MS Mode was niet bij machte om die tegenvaller op te vangen, ondanks dat vorig jaar nog een winst in de boeken werd gezet.

Overname
"Met het aanvragen van surseance krijgt het bedrijf tijd om mogelijkheden te onderzoeken om MS Mode weer gezond te maken en de operatie voort te kunnen zetten", verklaart de directie. De afgelopen weken zijn al diverse gesprekken gevoerd met partijen die geïnteresseerd zijn om de keten of onderdelen daarvan over te nemen. Die gesprekken zullen komende tijd worden voortgezet.

Uitstel van betaling is vaak een voorbode van een faillissement. De directie van MS Mode is niettemin positief gestemd over de kansen om verder te gaan. Een woordvoerder wijst erop dat de markt van MS Mode de laatste jaren ook groter is geworden: "er zijn steeds meer mensen met een maatje meer".

Medewerkers
Bij MS Mode in Nederland werken 660 mensen. Internationaal telt het bedrijf circa 2300 medewerkers en bijna vierhonderd winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

In Limburg heeft MS Mode acht winkels; in Venray, Venlo, Weert, Roermond, Sittard, Geleen, Heerlen en Maastricht.

Roland Kahn
De onderneming is onderdeel van Roland Kahn's Coolinvestments. Ook de ketens CoolCat, America Today en Sapph horen daarbij. Kahn kreeg eerder dit jaar veel media-aandacht omdat hij V&D van de ondergang wilde redden. Dat lukte uiteindelijk niet. Later kocht Kahn samen met twee zakenpartners wel de merkrechten van het failliete warenhuisconcern.

De rechtbank in Amsterdam verleende het gevraagde uitstel van betaling vrijdagmiddag. Daarbij werden twee bewindvoerders aangesteld, die met de directie van MS Mode onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor het bedrijf.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

MS Mode
Limburgse winkels van MS Mode blijven open
Winkelketen MS Mode op de fles
MS Mode
'Binnen drie weken uitsluitsel over MS Mode'
Winkelketen MS Mode maakt doorstart
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1

Meest gelezen