Overslaan en naar de inhoud gaan

MS Mode vraagt uitstel van betaling aan

Geplaatst opvrijdag 5 augustus 2016 - 10:46

Kledingketen MS Mode, een van de bedrijven van de bekende winkelondernemer Roland Kahn, heeft in Nederland uitstel van betaling aangevraagd.

Dat heeft de directie van het 130 Nederlandse filialen tellende bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Zachte winter
MS Mode kampte de laatste tijd, net als veel andere winkelketens, met moeilijke marktomstandigheden. Wat ook meespeelde was de zachte winter. Hierdoor heeft MS Mode een deel van de wintercollectie tegen lagere prijzen moeten verkopen. MS Mode was niet bij machte om die tegenvaller op te vangen, ondanks dat vorig jaar nog een winst in de boeken werd gezet.

Overname
"Met het aanvragen van surseance krijgt het bedrijf tijd om mogelijkheden te onderzoeken om MS Mode weer gezond te maken en de operatie voort te kunnen zetten", verklaart de directie. De afgelopen weken zijn al diverse gesprekken gevoerd met partijen die geïnteresseerd zijn om de keten of onderdelen daarvan over te nemen. Die gesprekken zullen komende tijd worden voortgezet.

Uitstel van betaling is vaak een voorbode van een faillissement. De directie van MS Mode is niettemin positief gestemd over de kansen om verder te gaan. Een woordvoerder wijst erop dat de markt van MS Mode de laatste jaren ook groter is geworden: "er zijn steeds meer mensen met een maatje meer".

Medewerkers
Bij MS Mode in Nederland werken 660 mensen. Internationaal telt het bedrijf circa 2300 medewerkers en bijna vierhonderd winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

In Limburg heeft MS Mode acht winkels; in Venray, Venlo, Weert, Roermond, Sittard, Geleen, Heerlen en Maastricht.

Roland Kahn
De onderneming is onderdeel van Roland Kahn's Coolinvestments. Ook de ketens CoolCat, America Today en Sapph horen daarbij. Kahn kreeg eerder dit jaar veel media-aandacht omdat hij V&D van de ondergang wilde redden. Dat lukte uiteindelijk niet. Later kocht Kahn samen met twee zakenpartners wel de merkrechten van het failliete warenhuisconcern.

De rechtbank in Amsterdam verleende het gevraagde uitstel van betaling vrijdagmiddag. Daarbij werden twee bewindvoerders aangesteld, die met de directie van MS Mode onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor het bedrijf.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

MS Mode
Limburgse winkels van MS Mode blijven open
Winkelketen MS Mode op de fles
MS Mode
'Binnen drie weken uitsluitsel over MS Mode'
Winkelketen MS Mode maakt doorstart
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen