Overslaan en naar de inhoud gaan

MS Mode vraagt uitstel van betaling aan

Geplaatst opvrijdag 5 augustus 2016 - 10:46

Kledingketen MS Mode, een van de bedrijven van de bekende winkelondernemer Roland Kahn, heeft in Nederland uitstel van betaling aangevraagd.

Dat heeft de directie van het 130 Nederlandse filialen tellende bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Zachte winter
MS Mode kampte de laatste tijd, net als veel andere winkelketens, met moeilijke marktomstandigheden. Wat ook meespeelde was de zachte winter. Hierdoor heeft MS Mode een deel van de wintercollectie tegen lagere prijzen moeten verkopen. MS Mode was niet bij machte om die tegenvaller op te vangen, ondanks dat vorig jaar nog een winst in de boeken werd gezet.

Overname
"Met het aanvragen van surseance krijgt het bedrijf tijd om mogelijkheden te onderzoeken om MS Mode weer gezond te maken en de operatie voort te kunnen zetten", verklaart de directie. De afgelopen weken zijn al diverse gesprekken gevoerd met partijen die geïnteresseerd zijn om de keten of onderdelen daarvan over te nemen. Die gesprekken zullen komende tijd worden voortgezet.

Uitstel van betaling is vaak een voorbode van een faillissement. De directie van MS Mode is niettemin positief gestemd over de kansen om verder te gaan. Een woordvoerder wijst erop dat de markt van MS Mode de laatste jaren ook groter is geworden: "er zijn steeds meer mensen met een maatje meer".

Medewerkers
Bij MS Mode in Nederland werken 660 mensen. Internationaal telt het bedrijf circa 2300 medewerkers en bijna vierhonderd winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

In Limburg heeft MS Mode acht winkels; in Venray, Venlo, Weert, Roermond, Sittard, Geleen, Heerlen en Maastricht.

Roland Kahn
De onderneming is onderdeel van Roland Kahn's Coolinvestments. Ook de ketens CoolCat, America Today en Sapph horen daarbij. Kahn kreeg eerder dit jaar veel media-aandacht omdat hij V&D van de ondergang wilde redden. Dat lukte uiteindelijk niet. Later kocht Kahn samen met twee zakenpartners wel de merkrechten van het failliete warenhuisconcern.

De rechtbank in Amsterdam verleende het gevraagde uitstel van betaling vrijdagmiddag. Daarbij werden twee bewindvoerders aangesteld, die met de directie van MS Mode onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor het bedrijf.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

MS Mode
Limburgse winkels van MS Mode blijven open
Winkelketen MS Mode op de fles
MS Mode
'Binnen drie weken uitsluitsel over MS Mode'
Winkelketen MS Mode maakt doorstart
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen